לגשר על פערים בזוגיות
כוכבה
משבר בנישואים
⌄
שלום
אני נשואה 3 שנים.יש לנו בן מקסים שנה וחדשיים. גם לפני הולדת הבן היו לנו וויכוחים וריבים לא משמעותיים, אבל מאז הלידה אנחנו לא מספיקים לריב ורבים בעיקר רק על שטויות, כמו שינמיך את הטלויזיה כי אני רוצה ללכת לישון וזה מפריע לי אבל הוא בדיוק רוצה לראות איזה תוכנית או שאני מבקשת שיעזור לי לקלח את הבן שלנו אבל הוא רוצה לשבת אחרי יום עבודה ולנוח (למרות שגם אני עובדת משרה מלאה ואחרי זה כל הטיפול בבן שלנו גם עליי). אני מרגישה כאילו אין ביננו תקשורת מינימלית.כאילו הצד השני בכלל לא שומע אותי. כל דבר שאני אומרת מתקבל בצעקות מיידיות. וכל פעם הטונים רק עולים. אנחנו באים מתרבויות שונות מאוד, מה שבטוח לא תורם להבנה הדדית. אני מנסה לדבר עם בעלי אחרי הריב, אבל זה כל פעם חוזר אלי, כל פעם בעלי מנסה לשכנע אותי שרק אני אשמה בכל הריבים שביננו. נסיתי גם לא לפתח ולדבר על הריב שהיה, אבל זה גם לא עוזר. אני מרגישה שהפער ביננו הולך וגדל.ואנחנו נשואים רק 3 שנים. זה נראה שהקשר ביננו רק הולך ומדרדר. אנחנו רוצים לשפר אותה אבל כבר לא יודעים איך.אודה לכם על עצה כלשהיא.תודה
ד"ר אורן חסון
לומר במקום לשוחח. לפעמים זה עובד.
⌄
כוכבה יקרה,
יש דרכים להתגבר על הפערים הללו, רק שהן לא פשוטות. וכפי שכתבתי למיקה, 3 שאלות לפנייך (למטה), לפעמים צריך ללמוד לומר ולא "לשוחח". זה לא קל להגיע לזה לבד, מהמקום שבו אתם נמצאים. אפשרי, אבל לא קל. חשוב שתלכו לייעוץ זוגי, כי ללא עבודה משמעותית של שיפור התקשורת ביניכם, זה רק יילך ויידרדר. שניכם רוצים לעשות זאת, וזה חשוב מאד וטוב מאד. נצלו זאת כדי ללמוד מאיש מקצוע.