יצירת קשר: מה קורה כשלא נכנסים?
תמר
האם נפתחה הדלת?
⌄
סתם מעסיק אותי..
אני בת 25 עובדת במשרה חלקית במשרד עורכי דין היות ואני עדיין בלימודי התואר.
הכרתי במשרד בחור בן 27 ששמאוד מעניין אותי, הוא לא עובד איתי בשוטף אך בהחלט יוצא לי לראות אותו פעם פעמיים ביום. אני ידועה כמאוד חברותית במשרד כך שמכירה את כולם ומדברת עם כולם. הוספתי אותו לפייסבוק והתחלתי שיחה שהוא לא ממש זרם בה... לאחר מכן הבנתי שנתתי לו פתח שהוא לא נכנס בו לכן התנהלתי עמו כידיד. השבוע שאלתי אותו אם בוא במשרד והוא החל לפתח איתי התכתבויות ארוכה. כשאני פוגשת אותו במהלך העבודה הוא מנהל שיחות יחסית ארוכות ותמיד בא להתיישב לידי. בנוסף יצאו כבר פעמים שמצא דרכים להחזיק בידי.. האם אני יש לנסות ליזום עוד צעד? ואם כן מה? או שפשוט כבר פתחתי את הדלת ועצם זה שהוא לא נכנס מעיד על משהו? תודה
אני יוצאת עוד שבועיים לתקופת מבחנים כך שלא אראה אותו למשך חודש.
ד"ר אורן חסון
דלתות שיש להחזיק פתוחות, שלא ייסגרו
⌄
תמר יקרה,
כשאת מנסה ליצור קשר שאת רוצה, וכאילו מתייחסת אליו כאל "סתם" (המשפט הראשון שלך: סתם מעסיק אותי), אז את לא מתחייבת אל הנסיון הזה. את שואלת: "כבר פתחתי את הדלת, ו עצם זה שהוא לא נכנס מעיד על משהו?"ואולי הוא שואל את אותו הדבר: פתחתי את הדלת, החזקתי לה את היד, הראיתי לה הרבה תשומת לב, והיא לא יזמה צעד שכנגד. האם היא באמת רוצה?במילים אחרות, יתכן מאד שהוא לא כזה בטוח בעצמו כפי שאת חושבת, ויתכן שאת חושבת שהוא בטוח בעצמו כי את לא, וחושבת שמישהו מבין שניכם צריך להיות, ואם זה לא את, זה מוכרח להיות הוא. ואם את חוששת מלעשות עוד צעד קטן כלפיו, שיעודד אותו להמשיך (מה שנקרא 'חיזוק חיובי'), יתכן שהוא לא ימשיך רק בגלל הפחדים שלו. כך שבהחלט יתכן שתפספסו משהו, בשל הפחדים האלה. התחלת קשר הוא לקיחת סיכונים. הרבה סיכונים ובמישורים שונים ורבים. ועידוד קטן, זה אולי לשלוח מסרון, ואולי לשאול לשלומו, ואולי לספר לו משהו חדש על משהו שהוא התעניין בו, שמראה ששמת לב אליו.
טל
אני לא מבינה
⌄
אוקי, אז עשיתי צעדים, שלחתי הודעות ( לא באופן קיצוני מדי) , ניסיתי ויזמתי שיחות. הוא מפלרטט איתי זה מתבטא בצורת המבט, במגע בידי מספר פעמים תוך כדי שיחה, וכמו כן גם ביזימת שיחות כל פעם שרואה אותי.אבל, והאבל גדול- פתחתי פרצה ענקית שיוכל להכנס, הצעתי לו להיפגש מחוץ ממסגרת העבודה, הוא התעניין אך באותו יום זה לא הסתדר כך שאמרנו שאולי ניפגש מחר. והוא לא יזם שום דבר אחרי זה, יש לציין שגם מחוץ לשעות העבודה הוא אף פעם לא שלח לי הודעה ביוזמתו. הוא לא נראה אדם ביישן. וגם אנשים אחרים סביבנו אומרים שזה נראה שהוא כן בעניין לפי ההתנהלות שלו איתי. אבל הוא לא יוזם! וכשהצעתי להיפגש הוא היה בעניין...אבל הוא לא עושה את הצעד... מעבר לפלרטוטמעצבן להיות בחוסר וודאות כזו.
ד"ר אורן חסון
כנראה רק נמענת מבעיות
⌄
טל יקרה,
נכון. זה מעצבן. ואם זה ימשיך כך, מתישהו תביני שהוא כנראה לא בעניין, למרות הסימנים האחרים, וגם זה שהוא לא בעניין יכול להיות מעצבן, ואולי אפילו יותר.ואולי גם זה סימן לך, שלמרות העובדה שהוא נראה מוצלח, חמוד ומקסים, יש לו באגים שאולי לא כדאי לך להתקרב אליהם. מעצבן שאת לא יודעת מהם ומהן הסיבות להם, מעצבן שאי הידיעה הברורה גורמת למחשבה שאולי את מחמיצה משהו בסיפור הזה, אבל בהסתברות גבוהה, את כנראה רק נמנעת מבעיות. וברור לי שמבחינתך, הלוואי שהיית יודעת באופן ודאי, אבל זו המציאות. איתו.