בגידה: האם יש סיכוי לגשר?

תאריך פנייה: 21.07.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
טלי
סיכוי לאחר בגידה
21.07.2005 • 22:38

לאחר 16 שנים של זוגיות שנעה בין בינונית למצוינת. בעלי "ניתפס" כשהוא מסיים רומן בן חודשיים.(מיוזמתו)לאחר שיחות ארוכות והצהרת אהבה דו כיוונית שודרגו היחסים ביננו באופן מדהים. המון אהבה תשוקה יחסי מין ניפלאים (על פי דיווחיו ודיווחי). ולמרות זאת התברר שבמשך חמישה חודשים נוספים הרומן ממשיך. (לטענתו רגשותיו לגביה דעכו ומה שנותר זו השיגרה והרוטינה).לאחר שניתפס.. הקשר פסק וכיום לטענתו הוא נימנע מקשר עימה (חמישה שבועות).ואני נוטה להאמין.כיום, יש ביננו שיח פתוח הכולל תחושות, פרטים אינטימים מה עשו ומה דיברו... הרבה שיחות עליה. והמון המון צער ואהבה והצהרות ענק. ואני באמת באמת מרגישה נאהבת ונחשקת. (לא שונה מחמשת החודשים שחלפו).שאלתי איפוא היש לזה סיכוי? או שאני משלה את עצמי ומבזבזת את זמני?טלי.

ד"ר אורן חסון
להוציא לו את החשק לבגוד
22.07.2005 • 17:49

טלי,יש לזה סיכוי, אבל גם יש סיכוי שאת משלה את עצמך. העניין הוא הרי שלא מדובר רק ברומן, אלא גם במערכת היחסים שביניכם, שיש לה הסטוריה ארוכה מספיק, ובכללה גם אמון שנבנה במשך הזמן הזה. אני מניח שהאמון הזה, האהבה שיש לך אליו, תחושת המחוייבות ההדדית שלכם, וגם כל אותם דברים טובים שיש בכם ושאתם מכירים טוב כל כך זה בזה, על החוויות המשותפות (שמסייעות לחיבור שביניכם ולאמון רב השנים) - כל אלה מסייעים לך להתגבר על חוסר האמון שנוצר בך לאחר הגילוי הראשון, ואשר התחזק לאחר הגילוי השני. כרגע, שקולים אלה מול אלה. והנה, עכשיו גם את נכנסת לעולם חוסר הוודאות, שיש בו טוב נוכחי, ויש בו גם תערובת מוזרה ומבלבלת של ציפיות ואשליות.אם טוב לך עכשיו, ואם היית רוצה להמשיך עם הזוגיות הזו, הייתי ממליץ לך להמשיך בה, אבל בצד זה להוציא לו את החשק להמשך בגידה, וזאת מבלי לקלקל את היחסים הנוכחיים.איך עושים את זה? פשוט. מצד אחד, לא להגדיל את כוחות השיטור, הבדיקה והבילוש שלך (כלומר, לתת בו אמון, ולקבל את דבריו שסיים את הקשר - ונדמה לי שאת מסוגלת לזה, אחרת לא הייתי מציע), ומצד שני - לקבל ממנו מחוייבות חד משמעית, עם הבהרה על השלכות של בגידה נוספת על הנישואים ביניכם, ובכלל זה על תנאי הפרידה (בכתב!) אם הוא לא יעמוד בהם (וכן, בכתב! - ואפילו תתייעצי עם עורך דין בחשאי קודם לכך). החלק הראשון יקל על היחסים ביניכם, והשני יהווה הרתעה. אחרי הכל, יש לך הצדקה מלאה לתנאי הזה, שכן הוא הראה חוסר אמינות ואי עמידה בהסכמים קודמים, לאחר שהמשיך ברומן שלו במשך חמישה חודשים לאחר שהבטיח שהוא הסתיים. זכותך לכן להבטיח את עצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083