שקרים בזוגיות: מה הם מסתירים?

תאריך פנייה: 06.08.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רונה
הפחד והשקר הגדול...
06.08.2013 • 16:14

שלום רב,
אני ובן זוגי בסביבות גיל ה20+.אנחנו יוצאים קרוב לשנה ביחד.עוד לפני שהתחלנו לצאת (היינו ידידים לתקופה קצרה) שיקרתי לו במשהו שקשור אליי ולמשפחה שלי, (שקר כדי לחפות על משהו), ואז כשהתחלנו לצאת וראיתי שזה רציני, פחדתי משקר זה כי ידעתי ששקרים תמיד מתגלים ושאם נישאר יחד לאורך טווח וזה אפילו יגיע לזה שנבנה עתיד יחד, זה יכול לשבור הכל אם זה יתגלה.אינני יכולה לספר לו ששיקרתי כי זה ישבור הכל, אני לא יודעת מה לחשוב ולעשות.הדבר היחיד שאיכשהוא מנחם אותי, זה שכשהוא יגלה את זה בעתיד, אולי הוא יוכל לסלוח על זה יותר קל מאשר עכשיו. אבל ברור לי שזאת אשליה.האם כדאי לספר לו ולוותר עליו? אני יודעת שהוא בטוח לא ירצה אותי בחזרה אם יידע ששיקרתי.בנוסף לשקר, יש עוד כמה מחשבות שיש לי בנוגע לקשר שלי איתו.הוא המערכת זוגית הרצינית הראשונה שיש לי, לפניו היו בנים חסרי משמעות שלא היה לי עניין בהם.עכשיו כשאני רואה שזה יכול ללכת לעתיד, כל כך מפחדת שמה אני מבזבזת את השנים הכי יפות שלי, כי ברור לי שבמערכת יחסים אי אפשר לעשות דברים שכשרווקים יכולים (גם וויתרתי על טיול מאוד גדול בשבילו), אני יודעת שזה אולי קצת מוגזם לחשוב על זה ככה, כי בכל זאת עדיין אין לי טבעת על האצבע, אבל תמיד פחדתי להיות רק עם גבר אחד בכל חיי, אני אוהבת אותו מאוד, אבל זהו חששות שאני בטוחה שכל אישה וגבר יכולים להרגיש.אני יודעת שכל הקשר הזה לא טוב ככה, כי זה עם שקרים ואינני יודעת איך אמשיך.אני אוהבת אותו ומאמינה כי הוא באמת הגבר של חיי.בבקשה תעזור לי...

ד"ר אורן חסון
לבחון את עוצמת הקשר שלכם
08.08.2013 • 18:31

רונה יקרה,
שקרים הם תמיד כדי לחפות על משהו. ואי הגילוי שלהם הוא תמיד כדי שלא לחשוף חולשה שלך. מה שאומר שאת מאד פוחדת שאם הוא יגלה חולשה שלך, אולי לא ירצה אותך. ואולי יותר מזה, שאת חוששת שאם חשפת פגם מוסרי שלך, הוא ישתמש בו בכל עת שירצה, כדי להחליש את המעמד שלך בזוגיות.יכול להיות. ואולי אם את חוששת מזה, הזוגיות שלכם לא מספיק חזקה. אם את רוצה אותו וחוששת, את צריכה לחשוב גם על הסיכוי שהדבר יתגלה, ולפי דברייך, זה בטוח יתגלה. במידה מסויימת, גילוי אותו שקר, הסבר על הסיבה וחשיפה שלך את החולשות שלך, לכאורה הם בעיה. ואולי, אם הקשר באמת יציב וטוב, חשיפה שלך, שתצביע על ביטחון אישי שלך, עכשיו לפחות, דווקא תחזק את הקשר. הרבה תלוי באישיות שלך ובאישיות שלו. ככל שאתם בוטחים יותר באנשים, וככל שאתם בוטחים יותר זה בזה, כך קל יותר לחשוף את עצמכם. דווקא כי זה יחזק את הקשר ביניכם, כי התקשורת ביניכם טובה, וכי יש אמון הדדי ברצון שלכם להגן זה על זה. אתם כבר שנה ביחד. אולי הגיע הזמן לבחון את עוצמת הקשר שלכם. אתם כבר אמורים להכיר זה את זה לא רע כדי לדעת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083