שיקום נישואין לאחר בגידה
אא
משבר
⌄
אני ובעלי נקלענו לפני 4 חודשים למשבר מאוד קשה שנמשך עד היום בכל התחיל מבגידה שלו, הייתה לנו זוגיות פשוט מושלמת והוא הרס הכל כבר שאלתי אותך אם ניתן לשקם בכלל מערכת יחסים לאחר בגידה והבנת משאלתי שהתקווה מבחינתי היא מועטה ביותר, יש לנו ילד בן שנתיים אנחנו עדיין באותו מצב הוא לא בבית (כשגיליתי הוצאתי אותו מהבית) הוא ניסה לחזור מס' פעמים אך ברגע שהוא מקבל יחס משפיל מצידי הוא נשבר לאחר כמה זמן ומתחיל להחזיר לי במלחמה, אני לא נרגעת מצידי, אני כל הזמן מלאת כעס עליו שלא חולף, החוצפן הזה עוד יש לו מה להגיד לי שנמאס לו לשמוע ממני "ירידות" עליו, אני לא יודעת לאן זה יתקדם (נראה לי לכיוון פרידה) אבל אני לא מסוגלת להשתלט על עצמי אני מגיעה לרמות נמוכות אומרת לו דברים קשים ועושה הכל בכדי להעליב אותו בתוך תוכי הייתי רוצה שהכל יחזור לקדמותו אבל איך ניתן למחוק 4 חודשי גיהנום מהחיים.ומה אני אמורה בכלל לעשות?. תודה וסליחה על האורך.אא
קשת
משבר
⌄
אנחנו מתמודדים עם ארוע דומה...אפילו מבחינת הזמנים שציינת. אצלנו, בכל אופן, לא העפתי אותו מהבית אלא ניסיתי בכל האמצעים לקנות אותו מחדש... וכמובן - טיפול זוגי. אני שמחה להודות שהכעס והעלבון, והפחדים קצת פוחתים עם הזמן. יש לנו עוד דרך ארוכה. עצתי לך - אם את רוצה אותו, תחזירי אותו הביתה מיד, בלי משחקים, תגידי לו מה את רוצה ממנו - כולל שיצליח להיות שק החבטות שלך ויאפשר לך לשחרר כעסים...זה חלק מהעניין, ומאד חשוב - ללכת לטיפול זוגי. לבד, נראה לי שלא תצליחו, ותתיאשו. חבל.
ד"ר אורן חסון
חייבים להשאיר תקווה באופק
⌄
אא יקרה,
התשובה היא כן. ניתן לשקם מערכת נישואים לאחר בגידה, אבל לא תמיד. הרבה תלוי ביכולת שלך לקבל אותו. הרבה תלוי ברצון שלו ובסבלנות שלו לקבל את הכאב שלך. את רוצה להחזיר מצב לקדמותו, אבל הכאב שלך דוחף אותו החוצה. כל עוד זה מה שקורה, הסיכוי שתצליחו להיות ביחד נמוך. זוגיות זה מקום שלשני הצדדים כדאי להיות בו. אם את הופכת את חייו לגהינום, כי את רוצה להעניש אותו, כי את רוצה שלא יחזור יותר על מעשיו הרעים, כי נפגעת וכי את רוצה לפגוע בחזרה – הוא מבין מזה דבר אחד פשוט: לא כדאי לי להיות שם.לפחות, כל עוד הוא לא רואה תקווה באופק. זה החלק הקשה שלך בעקבות מה שקרה, והוא להגיע לסליחה, ולנסות לתקן את מה שלא עבד, הן בצידך והן בצידו. בלי היכולת הזו לסלוח וליצור זוגיות שבה יהיה לו טוב, הוא לא יישאר שם. אם הוא לא יצליח לשנות מרכיבים בהתנהגות שלו, שיהפכו את הזוגיות הזו לכדאית לך, את לא תישארי שם.ולכן, אם את רוצה לשקם את הזוגיות, את צריכה להתחיל לסלוח. את צריכה לאפשר לו לרצות להיות איתך, ואת צריכה לאפשר לו לִרְצות אותך ולְרַצות אותך.ואם את לא מצליחה להשתלט על עצמך, אז הזוגיות שלך בסכנה, ומוטב שתחפשי עזרה ביעוץ זוגי.