שיקום יחסים: טיפים להתמודדות

תאריך פנייה: 21.12.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיטל
בגידה
21.12.2015 • 03:04

היי,
אני נמצאת בזוגיות כמעט כחמש שנים. אני בת 31 וחבר שלי בן 28 לפני כשנה התארסנו ומאז המצב הדרדר. התחלנו לגור לראשונה ביחד והתרחקנו אני מודה שגם אני אשמה בזה כי המון פעמים הייתי יוצאת לבד ועושה דברים בלי לשתף את החבר. הוא גם לא מצא את עצמו מבחינת עבודה והמצב הכלכלי על הפנים. מה שגם גרם לי לבקר אותו ולעקוץ מידי פעם. לצערי גיליתי כי הוא צופה בפורנו ועשה גם שיחת צ'ט מינית בוואטסאפ עם בחורה שהיתה אצלו באנשי קשר מהעבר וכנראה לא כל כך הכיר אותה אלא דרך האינטרנט. הוא אודה כמובן ששאלתי אותה לגבי הדברים הללו. אמר שזה כתוצאה מרחבים ממושכים ומעיפים מחוסר הבנה ביננו והתרחקות. לטענתו זאת גם לא כל כך בגידה והמון עושים את זה פשוט לא מגלים אותם כמו שאני גיליתי אותו. אני די שבורה ולקחתי את זה מאוד קשה. אני יודעת כי הוא אוהב אותי אבל המעשה הזה לא יוצא לי מהראש ולא נותן לי שקט. זה שבר לי את הלב ואת כל החלומות שלי איתו קשה לי מאוד המחשבה לא להיות איתו ומצד שני אינני יכולה להיות איתו כי זה מפריע לי מאוד מרגישה נבגדת ושמצב זה יכול לחזור שוב אם אסלח. האמנתי בו האם כל הגברים כאלה? זאת לא פעם ראשונה שחוויתי צער כזה או ששמעתי מחברות שחוו דבר כזה. מה אתה ממליץ לעשות בנושא זה? אודה לעזרתך חשובה לי מאוד תשובתך כי אני אינני מצליחה להירדם מהטראומה שחוויתי תודה...

ד"ר אורן חסון
להתמודד עם כניסה לחיים משותפים
24.12.2015 • 12:33

מיטל יקרה,
יתכן שיש לך אפשרות טובה לשקם זאת דווקאבגללשהיחסים ביניכם הידרדרו בשנה האחרונה. כך שאם תעבדו על הקשר מחדש, ותשקמו את הקירבה ואת העשייה המשותפת ואת האינטימיות, תוכלי להאמין יותר בקלות שלא יהיה לו צורך ביצירת קשרים אחרים. מבינה? - דווקא אם זה היה קורה כאשר הקשר ביניכם מעולה, היה לך פחות לאן להתקדם כדי לקבל ביטחון.אבל זה היה רק חלק ממה שקרה ביניכם. התארסתם, והתחלתם לגור ביחד. צפוי שזה יוצר חיכוכים, כי אז מתחילים להכנס גם לשיגרה וגם לנסות ולקבוע תקדימים בחלוקת תפקידים, וצריך יותר לקבל החלטות משותפות, ויותר להתמודד עם זמנים שבהם אתם בבית ורוצים קצת ספייס, שזה לא בדיוק באותו הרגע שהצד השני רוצה. ובנוסף, חשבת על עתיד משותף, והנה מצבו הכלכלי מידרדר, ומאכזבות שלך, היית לפחות בחלק מהזמן צינית, ולא תומכת. כל אלה יכולים לגרום לריחוק. אם ראית בו פוטנציאל טוב לנישואים, יתכן מאד שזה עדיין שם, ושמה שראית עדיין ישנו. רק ששניכם צריכים להתמודד עם אכזבות שיש מדי פעם, וכן, עכשיו גם עם הסיפור הזה. קל יותר אם עושים זאת בעזרת טיפול, אבל אולי תצליחו גם לבד.ראי בבקשה "יעוץ זוגי לפני נישואים".

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083