שיקום ביטחון עצמי לאחר פרידה

תאריך פנייה: 31.08.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תות28
מצב לא מובן.
31.08.2013 • 20:53

ערב טוב,אני פרודה מהאקס שלי כמעט חצי שנה ... היינו יחד כ3 שנים+ וזה נגמר כי לא היה לו אליי כל רגש. זה היה דיי הדדי הפרידה אך הוא נעלם לצמיתות והכי אהבתי אותו בחיי.חשבתי שהתגברתי עליו במשך החודשים... הכרתי אדם אחר שלצערי אינו רציני שכיום אנחנו בסוג של קשר אך יודעת שעוד מעט זה ייגמר כי הוא לא מחפש קשר רציני. דיי נדלקתי עליו אבל זה לא יסתדר להיות יחד כי הוא לא רציני.כשהכרתי את זה החדש, הרגשתי שאני כבר מתחילה לרדת מהאקס שלי, מה שלא האמנתי בחיים שיקרה, התחלתי להרגיש יותר טוב יוצאת מבלה וכו' ובמיוחד שמגיע אדם חדש זה מאוד עוזר.אך יש לי רגעי משבר קטנים של התפרציות בכי , שפתאום אני מתגעגעת לאקס שלי.. ואני מאוד מופתעת מעצמי שאני שלא בכיתי זמן רב, שכבר חשבתי שהתגברתי..פתאום עולה לי זכרון קטן ואני פשוט פורצת בבכי וזה ככ כואב.האם זה תקין?אני רק מייחלת שיגיע היום שלא יהיה אכפת לי מהאקס.. זה לא קורה.מבולבלת נורא, מרגישה געגוע שיכול היות מצב מאוד גדול שמחר לא ארגיש..לא יודעת מה קורה לי.אני מאוד ישמח לקבל תשובות למצב המבלבל הזה.. אני לפעמים שאני במצב הזה אני שוב נכנסת לדכאון ושוב יודעת שלא אצא ממנו.. משהו מתעתע בי תודה

ד"ר אורן חסון
לשקם את הביטחון שמותר לך לצפות לטוב
03.09.2013 • 14:04

תות28 יקרה,
לא כתבת את גילך (28?), וזה יכול להיות משמעותי. כל כך קל להיזכר בדברים שהחמצת, במקומות הרגשיים והאופטימיים שהיית בהם, כאשר יש נפילות רגשיות או בבטחון העצמי. ואז, מקומות ודברים מסויימים מחזירים אותך לשם, ומעצימים את חוויית ההחמצה. כך שהתנודות שאת מרגישה הן טבעיות.ובאופן טבעי, כאשר את מוצפת רגשית מחדש, כמו בהכרות שמחזירה לך את האופטימיות, את מתנתקת מהמחשבות על הקשר האקסי שלך, כי יש לך תקווה חדשה.הביטחון העצמי שלך צריך להשתקם, כי הוא זה שאמור לתת לך תקווה לעתיד. הביטחון שלך בעצמך וביכולת שלך לדעת מה נכון ומה לא, ולהתמודד לא רק עם אכזבות, אלא גם אם תקוות - והפחד שהן לא תתממשנה, קצת מעורער. על זה את צריכה לעבוד, בין אם לבדך ועם תמיכת חברות ומשפחה שתצליחי להיעזר בה (אבל זה בעיקר את עצמך), ובין אם באופן מקצועי, בטיפול.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083