שיקום אמון בזוגיות: איך עושים זאת?
חדשה
חסרת ביטחון לאחר הפרת אמון בזוגיות
⌄
לד"ר אורן חסון שלום רב.אני נשואה כמעט 4 שנים +ילד ובהריון. לאחרונה גיליתי שבעלי היה בקשר עם מישהי לטענתו לא היתה בגידה אך ראיתי תמונות חותכות שהם היו ביחד לבד.....לאחר הסברים שלו החלטנו לשקם את המערכת בה אנו נמצאים קשה לי נורא לחיות עם הידיעה שהוא הסתיר ממני את הקשר איתה למרות כל הסבריו אך אני לא מעוניינת בפירוק המשפחה אודה לך אם תוכל לייעץ לי מה עליי לעשות על מנת לשקם את נישואיי
ד"ר אורן חסון
לחדש אמון, משימה של שניים
⌄
חדשה יקרה,
לא הסברת בדיוק מה זה "ביחד לבד", אבל כנראה שזה משהו שאינו מקובל עלייך, ושאת רואה בו חוסר אמון. כך או כך, האמון ביניכם נפרץ, ויש לשקם אותו. אם את לא מעוניינת בפרוק הזוגיות שלכם, את צריכה לחדש את האמון בו (וזו משימה לא קלה, המוטלתעליך), והוא צריך להיות ראוי לאמון שאת רוצה לתת בו (ואולי גם זה לא קל). המצב שאת מתארת, הוא מצב שבו יש סערת רגשות רבה, והוא טעון מאד, ואתם עלולים לומר במצב זה דברים שרק יזיקו לקשר ביניכם. יש זוגות שעומדים בזה, מצליחים לסלוח, להבין מה קרה ולחשוב איך לשפר ולמנוע, ולצלוח את זה לבדם. זוגות אחרים אינם מצליחים, וגם אם הם נשארים ביחד, נשארת אצלם צלקת קשה שתפריע לקשר שלהם במשך שנים. אם את חוששת שקשה לכם להתמודד עם זה, ואם לא מרגישה שאת מצליחה לתת בו אמון, וכלל לא משנה אם זה בגלל דברים שהוא עושה או בגלל דברים שאת מרגישה – זה בדרך כלל שניכם גם יחד, לכו ליעוץ זוגי.