שיפור תקשורת ואמון בזוגיות

תאריך פנייה: 03.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרון
התלבטות
03.09.2006 • 20:10

שלום רב,
אני ובן זוגי יחד כשנתיים אנו שנינו בסביבות גיל ה- 30 ואנו חיים יחד. כתבתי לך בפורום כבר בעבר וציינתי כי הקשר בינינו לא התחיל ב"ניצוצות" וההתרגשות של ההתחלה כמעט ולא הייתה אלא זה החל ונמשך בקשר טוב של שני אנשים שמסתדרים טוב יחד ואוהבים אחד את השני.אנו משוחחים רבות ולמיטב הבנתנו (כל אחד את הצד השני ) בסה"כ טוב לנו אך לשנינו מפריע באיזשהוא מקום שהקשר התחיל כך בעיקר כי בקשרים קודמים זה לא קרה לנו.מלבד זאת, שנינו מסכימים שאנו לא מספיק משקיעים אחד בשני וכל אחד מאיתנו מרגיש שצרכיו לא מסופקים לגמרי. למיטב הבנתי לו חסר בעיקר שאני לא מספיק דואגת לו מבחינת צרכי הבית: ניקיון, אוכל וכו' וגם מבחינת תדירות יחסי המין.אני מרגישה שחסרה לי תשומת לב, הקשבה- לפעמים נדמה לי כי הוא לא מבין אותי. כמו כן חסרה לי תחושת החיזור והבילוי לעיתים. הוא טיפוס מאד ביתי ולא אוהב לצאת למקומות. אני גם טיפוס ביתי לרוב אך פחות ממנו ולעיתים אני מרגישה שזה ממש חסר לי.אני טיפוס יותר יוזם ממנו מה שגורם לי לפעמים להרגיש שאני מתמודדת עם דברים לבד והייתי רוצה שהוא זה שידע מה נכון לעשות.כמובן שתחושות אלו לפעמים מקשות עלינו לתת אמון מלא אחד בשני- הוא חושש שאני לא אדאג לו ואני חוששת שבמצבי משבר הוא לא ידאג לי, לא שהוא לא יהיה שם פיזית אלא שהוא לא יהיה מספיק קשוב ולפעמים זה ממש מפחיד אותי.בחודשים האחרונים אנו מנהלים שיחות על עתיד משותף יחד אך מתקשים לקבל החלטה אם אהבה וזה שמסתדרים יחד זה מספיק ? אנו מרגישים שבסה"כ טוב לנו יחד אך לעיתים בגלל התחושות הללו אנו נתקפים שוב בהרהורים. מלבד זאת מפאת הגיל העניין מציק לי מאד אני חושבת על כך המון ועצם אי קבלת החלטה מתסכלת אותי.

ד"ר אורן חסון
לשפר את התקשורת והאמון
04.09.2006 • 01:40

שרון יקרה,
לפי מה שאת כותבת, מה שאתם רוצים זה זה את זו, אלא שחלומות קודמים מפריעים לכם. עושה רושם שאתם בדרך לזוגיות קבועה, אלא שאתם זקוקים לעוד איזו דחיפה קטנה. אני ממליץ שתלכו ליעוץ זוגי למספר חודשים כדי לשפר את התקשורת ביניכם, את ההבנה ואת האמון, ואולי גם את ההכרה במה שאתם באמת רוצים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083