שיפור יחסים זוגיים: טיפים והמלצות

תאריך פנייה: 14.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ענבר
זוגיות במשבר
14.04.2011 • 16:04

הייאני בת 31 נשואה מזה שנה וחצי בעלי סטודנט ואני עובדת במשרה מלאה בעלי כרגע לא עובד והנטל הכלכלי נופל עליי בעיקר יש לנו קשיים כרגע וחמתי עוזרת לנו הרבה בתקופה האחרונה בעלי התחיל להראות ריחוק כלפי המשפחה שלי ששאלתי אותו על כך הוא התחיל להטיח לי בפנים שההורים שלי לא עוזרים לנו ושאנחנו מסתמכים רק על אימא שלו ניסיתי להסביר לו שלהורים שלי אין את היכולת הכלכלית לעזור לנו מכיוון שיש לי עוד 4 אחים שגרים בבית הוא מתקשה להבין ובנוסף חמתי גם מתערבת ומסיטה אותו נגד המשפחה שלי מה לעשות אני ממש נואשת?;

ד"ר אורן חסון
הפרדה זמנית?
15.04.2011 • 00:37

ענבר יקרה,
את כותבת על בעניין רגיש ומורכב, ולכן אני בטוח שלו הוא היה כותב על כך הוא היה מציג דברים אחרת. כי כך זה במצבים מורכבים שכל אחד בטוח שהוא צודק. והרי את מבינה שגם אם אגיד לך שאת צודקת בכל מאת האחוזים, זה לא ישנה דבר. לא תוכלי לקחת זאת אליו כתעודת יושר. כי השאלה היא מה את יכולה לעשות כדי לשפר את היחסים ביניכם, ולא מה הוא יכול. ובודאי שלא מה אימו יכולה.אני לא יודע עד כמה ההורים שלכם יכולים לתקשר, למשל. אבל זו אפשרות אחת כדי לנטרל את הויכוח. לא תמיד היא עובדת, וזה תלוי ביכולות שלהם לדבר.זכרי שמה שחשוב הוא היחסים שביניכם ולא היחסים עם המשפחות. כך שנסי לבנות זאת, ולא להעלב בשם משפחתך. זה משהו שכנראה יעבור עם הזמן. פגיעה ביחסים שביניכם עלולה לגרום לפיצוץ הזוגיות. כך שאולי לא נורא לתת לשד הזה לעבור עד שבעלך יתחיל גם הוא להתפרנס, ולחדש את את הקשרים בהדרגה. רק שמרי שלא תהיי מבודדת את ממשפחתך. וגם לא לתת למשפחתך להסית אותך נגדו. תצטרכי לאזן בין צרכים, גם אם זה קשה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083