שיפור זוגיות: טיפים ושינוי רגשי
ווטסון
ריב וחוסר תקשורת
⌄
הי ד"ר, בוקר טוב.אני נשוי כבר כמה שנים, לי ולאישתי יש ילד ועכשיו אנחנו לקראת סוף הריון.מתחילת ההריון אנחנו לא מדברים יותר מהמינימום ההכרחי (כמו טיפול בילד), ולא ישנים באותו חדר. זה היה ריב שכנראה התפתח ממשהו קטן וכל פעם גדל מדברים שעשינו או אמרנו אחד לשניה.אני מנסה בכל כוחי לא לשבור את הכלים ולצאת מהבית. אני מאמין שכל עוד יש סיכוי לשלום בית, אסור לוותר ולו רק למען הילדים, הנוכחי והעתידי.אני מרגיש שרוב הפעמים אני נמנע מלדבר איתה כי אני פוחד מהתגובות שלה. במקרה הטוב זה סירוב קר, במקרה הרע היא צוחקת עליי, או יורדת עליי בנימה מזלזלת, מה שגורם לי להסתגר שוב.אני כבר לא יודע מה לעשות. ברור לי שדרושה פה הרבה עבודה, ואני לא יודע איך לגשת לעניין.אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי.תודה לך.
ד"ר אורן חסון
לבנות עתיד טוב יותר
⌄
ווטסון יקר,
היחסים ביניכם התקלקלו באופן דרמטי, לפי תאורך. אני לא יכול לדעת מה הסיבה, אני יודע מתוך מה שסיפרת רק משהו על הנסיבות. אני יכול להפנות אותך לשני מאמרים שלי (ראה בדף "מאמרים באינטרנט" שבאתר שלי, את "חיזוקים חיוביים הם הזוגיות" ואת המאמר שאחריו "שיפור הזוגיות: לא יותר עבודה, אלא שינוי רגשי", לדברים ולתהליכים שאתה יכול לעשות, כדי לשנות גם את ההתנהגות שלה. בהדרגה, אבל בכיוון חיובי. כשהאווירה תשתפר, אולי יהיה מקום לשיחה באווירה רגועה על הרצון שלך להמשיך ולהיות איתה ביחד, ושחשוב מאד לכם ולילדים, שיהיה לכם טוב. ללא תלונות, אלא כדי לתת גם לה ביטחון שאתה רוצה להישאר איתה, ביטחון שיתכן שבלעדיו היא הופכת להיות צינית וסרקסטית.
ווטסון
תודה
⌄
תודה לך ד"ר, על כל העזרה שאתה נותן פה.קראתי את המאמרים ושמרתי אותם (ועוד כמה) בסימניות. אנסה ליישם את המוצע.אשתדל לעדכן.שוב תודה