התמודדות עם דילמה בזוגיות
גלי
קשיים עם אמו של בן הזוג
⌄
אני גרושה עם ילדים נמצאת בזוגיות עם בחור רווק בגילי (שנינו בגילאי 30 מאוחרות). יש לי בעיה קשה עם אמא של הבן זוג שלי. מהרגע הראשון היא התנגדה לזוגיות ביננו מאחר ואני גרושה. לאחר מכן, סירבה להכניס אותי אליה הבייתה ולבסוף כשהסכימה למפגש הגעתי אליה מחוייכת עם מתנה ביד והיא כל הערב נהגה בי בזלזול קשה: אמירות פוגעות, חובר כבוד בסיסי, השפלות. לאחר אותו ערב הייתה לי מריבה קשה עם בן הזוג ולאחר מספר ימים הוא החליט לסיים את הקשר איתי. לאחר מספר חודשים הוא ביקש לחזור אלי וקיבלתי אותו. אלא שכשהסכמתי להיפגש שוב עם האמא שוב היה זלזול בי והשפלתי. מדובר באשה אלמנה שזה בנה יחידה. היא אשה בעייתית מאוד שחלק גדול מבני משפחתה הקרובה ניתקו עמה קשר. שוחחתי עם בן זוגי על העניין והוא אמר שאם אני לא מסכימה להגיע איתו אליה לביקורים אז זה אומר שאני לא מקבלת אותו ואת משפחתו. הסברתי לו שמי שלא מקבל את מי זה משפחתו אותי ולא להפך אך הוא בשלו. אגב, הוא מעולם לא העיר לאמא על התנהגותה וגישתו היא "לא להתייחס". אני סובלת מהמצב מאוד ומתקשה להגיע אליה לביקורים ולספוג את "ההשפלה השבועית". מה ניתן לעשות? האם כדאי להיפרד על הרקע הזה?
ד"ר אורן חסון
דילמה בשלושה תנאים
⌄
גלי יקרה,
אם (1) נראה לך שיש סיכוי שהוא יידע לשים גבולות לאמו, או (2) שהוא יידע לשמור איתך על הקשר מבלי לכפות עליך את הקשר שלך איתה, או (3) אם את חושבת שתצליחי להתמודד עם המצב כפי שהוא, ומסוגלת להיות מאושרת איתו למרות זה, אז אין סיבה להיפרד. השאלה אם אחד משלושת התנאים הללו יכולה להתקיים. זו דילמה שתצטרכי לבחון אותה.