שינויים בזוגיות: איך להתמודד?
di
סמים...
⌄
שלום
דר' יש לי בן זוג שנתיים ורק בשנה האחרונה הוא התחיל לעשן גראס וחשיש יותר נכון חזר אחרי תקופה ממושכת שלא עישן. הוא מבטיח לי שברגע שהוא רוצה הוא מפסיק וזה לא ממכר. וזו תקופה של הגיל וזה יעבור.... אני נורא מפחדת שזה ישפיע על החיים שלנו ובכלל בעתיד הבנתי שזה פוגע בפריון... מה אתה מציע לי לעשות?? להלחם? לעזוב? להטיל סנקציות???
ד"ר אורן חסון
להחליט לעצמך
⌄
די יקרה,
בן זוגך התחיל לפני שנה לשנות את החוזה הבלתי כתוב ביניכם, שבגללו נכנסת לזוגיות איתו. זכותו לעשות זאת, כי זכותו של אדם להשתנות. את לא אוהבת את זה, את אולי גם לא אוהבת גם את החריגה מהכללים של המשחק החברתי ה"נורמטיבי", ואת חוששת, ובצדק, מהשלכות שיכולות להיות לזה הן על החיים המשותפים מחוץ למוסכמות שאת רגילה להן, הן על התלות, גם ללא התמכרות, שיכולה להיות בצריכה של גראס (כי לא פעם זה מעורב בפעילות חברתית מסויימת, ובחברה שאולי לא לטעמך).אני לא חושב שאת יכולה לשנות אותו על-ידי סנקציות או משחקי כוח. אני גם בטוח שהוא יודע בדיוק מה את רוצה, אם כי אולי לא מעריך עד כמה זה חשוב לך (ואולי בוחן את הגבולות). אם הוא זקוק למרידה במוסכמות כדי להפגין כוח, רק תזיקי לעניין שלך אם זו תהיה הדרך שלך. אבל את כן יכולה להחליט לעצמך אם זה מתאים לך או לא. את את מעדיפה את המכלול שהוא, קבלי אותו ותפסיקי להלחם. ואם את לא מוכנה לזה בשום פנים ואופן, צאי מהקשר הזה. אני יודע שזו החלטה קשה, אבל לאורך זמן היא הרבה יותר קלה מאשר מלחמות בלתי פוסקות. אם לא תשחקי משחקים, ותציבי גבולות ברורים של מה שמתאים לך ומה שלא, ותדעי לעמוד בהם, כלומר, ללכת, יש סיכוי כלשהו שהוא יחליט שהוא מעדיף אותך. אולי. אבל בתנאי שתפסיקי להלחם בו, ותעשי החלטות לעצמך.
חי
להחליט לעצמך
⌄
תודה רבה דוקטור!!!!!!!