שינויים בזוגיות: איך להתמודד?
בטי
משבר מתמשך בחיי הנישואים
⌄
בעלי בא מבית מסורתי ובשנים האחרונות הולך ומתחזק בנושא הדת, עד כדי להפסיק לנסוע בשבת ובחגים, הולך לבית הכנסת בשבתות וכן הלאה וכן הלאה...................ולעומתו, אני חילונית גמורה וכך גם משפחתי. והדבר מפריע לי מאד משום שזה משפיע גם על הבית כמובן. אני רואה אותו כחרדי בתחפושת של חילוני (הוא לא חובש כיפה ביום יום), אבל המחשבות שלו וכל הלך הרוח שלו, הדיבור שלו, הדעות שלו וכו', הכל סביב הדת ובצורה חריפה ביותר. אנחנו יכולים לא לדבר במשך מס' חודשים, אח"כ יושבים "לפתור" את הבעיה, הוא מבטיח הבטחות שהוא לא מסוגל לעמוד בהן............... ואני יודעת זאת מראש אבל נותנת לזה צ'אנס, אך המצב חוזר לקדמותו מהר מאד. אני יודעת שאני לא יכולה לעצור אותו, אבל החיים הללו לא מתאימים לי. יש לנו 4 ילדים ואני לא יודעת מה לעשות ואיך להמשיך............... האם יש פתרון למצב? נמאס לי להתפשר................ בתודה מראשבטי
ד"ר אורן חסון
גבולות ברורים בין הצורך שלך לשלו
⌄
בטי יקרה,
נכנסת לזוגיות מסוג אחד, והנה, התנאים השתנו, והיום את בזוגיות מסוג אחר, ואת צריכה להחליט אם היא מתאימה לך או לא, ואם את מקבלת אותה ואת בן הזוג שלך, למרות שינוי התנאים, כי את חושבת שהיא עדיפה על להיות בלעדיה. אולי יעזור לך לראות את זה כאילו התחתנת עם בן זוג טוב, וחיית איתו זמן מה, ואז הרכב שלו התנגש חזיתית ברכב אחר, ומאז הוא משותק ברגליו. מבחינתך, זהו סוג של נכות, אבל זה שינוי תנאים שאת צריכה ללמוד לקבל, או לעזוב. מה שמפריע לך הוא זה שלכאורה, בניגוד לתאונה, שינוי התנאים האלה הוא החלטה שלו. אלא שזה לא "החלטה" שלו. לא בתנאים הנפשיים הנוכחיים שלו. זה אולי ניתן ל"שיקום" יותר בקלות מאשר שיתוק ברגליים, אבל קחי בחשבון שלהאבק בזה עלול לגרום לזויות, לכם ולילדים נזק גדול יותר מאשר הנזק שייגרם מהנסיון להאבק בו ולשנות את התנהגותו.יחד עם זאת, את יכולה להתגונן על-ידי שימת גבולות ברורים להתנהלות שלו ושלך. עם גבולות ברורים גם תרגישי בטוחה יותר, וגם הוא יידע שהבחירות שהוא עושה הן בחירות שלו, ולעצמו בלבד, ולכן ילחץ עליך פחות לשנות מנהגים שלך (כאשר ברור לך שכן תצטרכי לשנות חלק ממנהגייך, כדי להתאים את הבית לתנאים שאיתם הוא יכול לחיות לפי מנהגיו החדשים – אחרת אולי הוא יהיה זה שלא יוכל לחיות איתכם, ויבחר לעזוב).