שינויים אחרי לידה: איך לדבר עם בן הזוג
ורדית
מה קורה
⌄
שלום רב
אני נשואה 3 שנים והכל מצויין בעל מקסים ילדה בת 4 חודשים מקסימהאבל עכשיו אני שמה לב שמהלידה (4 חודשים) קיימנו יחסים רק פעמייםההרגשה שלי כאילו בעלי בכלל לא מעוניין ואני כן.בעלי היה בלידה וזה השאיר עליו רושם מאד חזק זה שכל כך כאב לי יכול להיות שזה קשור?הוא גם עובד מאד קשה עצמאי שיוצא כל יום ב5:30 בבוקר מהבית וחוזר ב18:00 במקרה הטוב. יש קשר לעייפות?דיברנו על העניין והוא אמר שפשוט טוב לו לראות את ביתנו ואותי ולא חסר לו כלום?זה סביר כי ישר עולה בי חוסר אמון איפה הוא פורק את צרכיו???? (בזמן ההריון הוא נכנס לאתרי סקס והפסיק(מקווה)שאמרתי לו שזה מפריע לי)אשמח לעזהתודות ורדית
ד"ר אורן חסון
לדבר באופן פתוח וגלוי, אם אפשר
⌄
ורדית יקרה,
את צרכיו יכול להיות שהוא גם פורק באמבטיה, כך שאין הכרח לקחת את המחשבה שלך רחוק כל כך. אבל יכול להיות שהלידה עשתה לו משהו. זה דבר שכדאי לבדוק איתו. העניין הוא שכמו שאני מתרשם מהמכתב שלך, קשה לו להיפתח בנושא הזה. נסי לדבר איתו באופן גלוי אבל לא מאשים, אלא מתוך נסיון להבין, ואם אתם לא מצליחים להגיע לפתרונות, יכול להיות שתוכלו לעשות זאת בטיפול מיני. זה לא משהו שצריך להפחיד אותך, אבל אם יש לאישך רתיעה שהתפתחה כתוצאה של הלידה, זה המקום לטפל בה.