טיפים לשינוי התנהגות בזוגיות

תאריך פנייה: 01.07.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עצובה
בעיות בנישואין
01.07.2010 • 12:57

ד"ר חסון שלום
אני בת 30 נשואה +2 יש לי בעיה רצינית עם בעלי, הייתה לנו מריבה ופגעתי בו קשות(מילים פוגעות) ובנוסף הכנסתי את ההורים שלו(דבר שידוע לי שהוא טעות רצינית)הריב היה על שטות, פשוט הכול יצא מפרופורציות, ואני מתחרטת מאוד מכיוון שזה כמעט עולה לי בנישואים, חשוב לציין שהתנצלתי אבל בכל זאת הוא לא מדבר איתי כבר שלושה שבועות ( רק בנושאים שהוא ממש חייב וגם זה בקצרה).אמרתי לו שאני ממש מצטערת שום דבר לא עוזר מכיוון והוא אומר שזאת לא פעם ראשונה, אבל ההבדל שאני ממש מתחרטת הפעם וקיבלתי על עצמי החלטה לשינוי.אני מיואשת מה עוד אני יכולה לעשות???תודה

ד"ר אורן חסון
לעשות שינוי מהותי
06.07.2010 • 09:13

עצובה יקרה,
אני רואה שנשארת קצת מאחור, אז הנה אני כאן.אני מקווה שאתם כבר מדברים, ולפיכך, שלפחות החלק הזה בסדר. אם לא, אני מניח שהוא צריך להירגע, ואולי גם להראות לך את חומרת מעשייך, מנקודת מבטו, לפני שתדברו שוב.אני מבין שפגעת בו, ושאת רוצה לעבור שינוי. אלא שהוא צריך להאמין שזה באמת יקרה. לא רק זה, גם את רוצה שזה באמת יקרה, ולא שכאשר תרגישי שבעצם היחסים ביניכם בטוחים יותר, ותרגישי שוב פגועה מאד, תתקפי אותו שוב באותו אופן. והרי זה הסיכון, נכון?אני מציע לך לשקול ללכת ליעוץ פרטני, לנסות להבין מה קורה לך, ואיך שולטים בכעסים. אולי גם כדאי ללכת למי שעוסק גם ביעוץ זוגי, כדי שבמידה ויהיה מקום לזה, גם בן זוגך יהיה מעורב, אם צריך.מצד אחד, זה בשבילך. מצד שני, זה גם יגביר את האמון של בן זוגך בכך שאת באמת מתכוונת ליצור שינוי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083