שינוי בקשר זוגי: התמודדות וחידוש
נעה
ללמוד לסלוח
⌄
אני התחתנתי לפני חצי שנה אחרי שנתיים ביחד. לאורך מערכת היחסים שלנו בעלי פגע בי לא מעט בעיקר כששמר קשר עם חברות לשעבר. לפני מספר ימים זה עלה שוב ואמרתי שנמאס לי והוא מחק\זרק כל מה שהיה לו מהחברות לשעבר. עכשיו תורי לשים את הכל מאחור ואני לא מצליחה. אנחנו מתעסקים בסיפורי אקסיות כבר הרבה זמן והוא פישל לא מעט ותיקן אבל אני לא מצליחה לעזוב את זה ולהפסיק לחשוב על זה.מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
לבנות את הקשר סביב עשייה אחרת
⌄
נעה יקרה,
זה לא פשוט. כי הרי במשך שנתיים היחסים שלכם היו בעלי אופי מסויים מאד, שבהם הוא פגע בך באופן עקבי, בדרגות כאלו או אחרות, ואת דרשת, התלוננת, התמרמרת, ואיימת. ולפתע, היחסים ביניכם השתנו. ובאופן שנראה אבסורדי, קצת איבדת את הכוח שהיה לך עד עכשיו. את הכוח של מי שהצדק עומד לצידו. יכול להיות שאת מרגישה אולי עכשיו קצת חלשה יותר בקשר, וזה מפחיד אותך.וגם... יכול להיות שפשוט לוקח זמן עד שהעלבון והפגיעה ידעכו. זה טיבו של העולם הרגשי, שיש רגשות שדועכים לאט, ועלבון, פגיעה וטינה הם מסוג זה. הם עדיין שמים אותך על המשמר, עד שתהיי יותר בטוחה שהכל בסדר.תני לזה זמן, נעה, וגם, חפשי עיסוקים אחרים לשניכם, ועשו יותר דברים בזמן הקרוב, כדי לבנות את הקשר שלכם מחדש סביב עשייה אחרת, וסביב תחומי עניין אחרים, ושיחות אחרות.
נעה
לבנות את הקשר סביב עשייה אחרת
⌄
זאת עצה נהדרת. תודה!!