שינוי בזוגיות: איך מתחילים?
טל
מצב לא נעים בזוגיות
⌄
היי,אני בתחילת שנות ה-20 ונקלעתי למצב לא נעים בזוגיות שנובע בעיקר משתי סיבות:א.המראה שלה וההתנהגות (צורת ההתנהלות) שלה כבר לא מושך אותי. היא אף פעם לא משכה אותי בטירוף, אבל בכל זאת הרבה יותר מעכשיו. היא לא השתנתה במראה, אבל משהו בי השתנה ואני כבר לא רואה אותה בצורה מושכת וסקסית. למשל:אנחנו כבר שוכבים פחות, וחלק מהעניין הוא בגלל שאני כבר לא כ"כ נהנה מזה שאני איתה. לגבי המראה שלה:יש הרבה בחורות שיותר יפות וסקסיות ממנה, אבל מצד שני היא לא מכוערת. כלומר היא סה"כ נאה.אני יודע שזה נשמע קצת שטחי מה שאני אומר, אבל אני לא מאלה שמתפשרים ומסכימים להיות עם כמעט כל אחת. כלומר, יש לי סטנדרטים די גבוהים כלפי נשים וסוג המראה שלה לא עונה על כך.ב.כבר אין לנו כ"כ על מה לדבר.התחומי עניין שלנו שונים, כך שזה לא קל לגשר על כך. היא גם רוצה כל הזמן שאני אזום נושאים לשיחה וזה כבר לא מתאים לי וגם די מעצבן. נוצר מצב די מעיק שאני יכול לדבר על יותר נושאים והשיחות שלי יותר זורמות עם ידידות שאני מכיר מאשר איתה.למרות 2 בעיות אלה אני לבינתיים מעוניין לתת לזוגיות עוד הזדמנות ואני עדיין מרגיש כלפיה רגשות.יש הרבה דברים שאני מעריך אצלה ואנחנו כבר תקופה לא קצרה ביחד.זה יהיה לי חבל לזרוק את זה לפח מבלי לנסות. מצד שני, המצב הנוכחי הוא לא נעים ואני גם רואה בבירור שהיא מרגישה את זה ושזה די בולט. אני לא רוצה לפגוע בה, ולכן אני מעדיף לא לדבר איתה על זה, אבל מצד שני ברור שצריך לעשות שינוי. מה אתה מציע לי לעשות?
ד"ר אורן חסון
להחליט על השינוי, לפני שמחליטים איך
⌄
טל יקר,
אתה אומר שברור שצריך לעשות שינוי. אני רק לא בטוח שהבנתיאיזהשינוי אתה רוצה לעשות. אבל אם אתה רוצה לעשות שינוי, וחושב שזה חשוב למען הזוגיות, חשוב היטב מה היית רוצה, חשוב היטב גם מה לדעתך אפשרי, וחפש תוכנית לביצוע השינוי. ואם השינוי שאתה רוצה לעשות הוא שינוי רגשי אצלך, למשל, חשוב איך מתמסרים, איך מרחיקים מחשבות ורגשות רעים, ואיך נותנים לחברה שלך יותר מקום במחשבה וברגשות שלך, כשאתה מפנה את עצמך להקשיב לה יותר ולהיות איתה.