שיחזור הודעות: פתרון לבעיות זוגיות?
מיואשת
ידידה פרטית - משבר אמון
⌄
עבר חודש מאז פניתי אליך (26.9.15). מאז התכוונתי ללכת לטיפול פרטני כפי שיעצת לי. בעקבות תשובתך, בן זוגי אמר לי שהוא ישתף אותי, או יותר נכון יתן לי לקרוא את ההודעות בינהם, ואכן מדי פעם קראתי. הוא הבטיח שלא ימחוק. הם הפסיקו לדבר בווטס אפ ורק מדי פעם מדברים בסמס. יש להם כמובן שיחות טלפון לא בנוכחותי. כאמור הם עובדים יחד. לפני כמה ימים ראיתי הודעות סמס מיןם מסוים ויום למחרת שאלתי אותו אם הוא זוכר את הסיכום בינינו שהוא לא מוחק. הוא אמר לי בטח, אני לא מוחק, ואנחנו כמעט לא מתכתבים. ביקשתי ממנו לראות את הטלפון. וגיליתי שהוא כן מחק את ההודעות שראיתי מלפני יומיים. הוא התפלא ואמר שזה בטעות וכו'.זה יצר אצלי משבר אמון מאוד גדול. ביקשתי פירוט שיחות ולשחזר את כל השיחות. הוא בלית ברירה הסכים לפירוט ולא לשחזור. הוא טוען שאני מגזימה ולא מוכן לשחזר. אחרי שכבר הייתי בדרך לפרק את המשפחה, הוא אמר לי שנלך לטיפול מה שלא הסכים עד היום. הוא משוכנע שאני מגזימה ושנעבור את זה. חשוב לי מאוד לדעת את האמת. האם אני סתם מתעקשת על השחזור?
ד"ר אורן חסון
שחזור כפתרון מיידי
⌄
מיואשת יקרה,
השיחזור, אם תקבלי ותעשי זאת או לא, הוא רק קצה הקרחון של הבעיות שלכם (אני מדגיש - לא של מה שהוא מסתיר או לא, אלא של הבעיות הזוגיות שלכם ושל התקשורת הזוגית שלכם שאת מבינה שלא עובדת כראוי). גם אם תקבלי אותו, הוא לא יפתור לך את הבעיות הזוגיות שלכם. לפעמים, אולי בדיוק להיפך. כי נניח שתקבלי את השיחזור, ותגלי שהוא שיקר, ומחק עוד הודעות. שתיים, נגיד, או שלושים. האם אז ייפתרו הבעיות הזוגיות שלכם? האם להיות "צודקת" חשוב יותר מאשר לשקם את הזוגיות כדי שלא ירצה לפגוע בך, וירצה להיות איתך יותר? את הדבר הזה ניתן לשקם בעבודה לאורך זמן. כרגע, אם תעשי זאת, זה ייקל עליך בטווח המיידי. האם תרוויחי בטווח הרחוק?זו נקודה למחשבה. החלטת ללכת לטיפול, העלי זאת שם. קחי בחשבון שמעצם העובדה שאת הולכת לטיפול, את מתחייבת להיות סבלנית. טיפול לא מועיל בשבוע. הוא עוסק בעולם הרגשי שלך ושל בן זוגך, וכדי לשנות דברים בעולם הרגשי, יש צורך בעקביות, בסבלנות ובזמן. כי אחרת, הייאוש משתלט ואת חוזרת למה שלא עבד בעבר. קחי את הזמן, והעלי את הנושא הזה שם.