שיחה עם בת הזוג: איך להגיע להסכמות
ד
דעתכם חשובה מאוד
⌄
שלום,
היית מעוניין לקבל את חוות דעתכם בנודע לסוגיה עם בת-זוגתי. אני וזוגתי בני 28 ויחד כ-9 חודשים. בתחילת הקשר הרגשות היו מאד חזקים אך אני מרגיש שעם הזמן עם נחלשים מעט בשל כל מיני מחשבות בנוגע לעתיד המשותף שיש לי. הוריה של בת-זוגתי גרושים ולאם יש בן זוג ואילו האב, בן 59, לבד מזה 3 שנים, אינו עובד ואף לא מעונין לעבוד מכל מיני סיבות. אני חושש כי כאשר נמסד את הקשר בינינו נטל האב של בת זוגתי ייפול על כתפיי והנושא מעיב על הקשר שלי. לאחרונה אף ציין האב כי הוא "בונה" על לגור איתנו כאשר נתחתן. מה דעתכם, כיצד עלי לנהוג בסיטואציה הזו ?תודה מראש לכל מביעי דעתם.שלום,היית מעוניין לקבל את חוות דעתכם בנודע לסוגיה עם בת-זוגתי. אני וזוגתי בני 28 ויחד כ-9 חודשים. בתחילת הקשר הרגשות היו מאד חזקים אך אני מרגיש שעם הזמן עם נחלשים מעט בשל כל מיני מחשבות בנוגע לעתיד המשותף שיש לי. הוריה של בת-זוגתי גרושים ולאם יש בן זוג ואילו האב, בן 59, לבד מזה 3 שנים, אינו עובד ואף לא מעונין לעבוד מכל מיני סיבות. אני חושש כי כאשר נמסד את הקשר בינינו נטל האב של בת זוגתי ייפול על כתפיי והנושא מעיב על הקשר שלי. לאחרונה אף ציין האב כי הוא "בונה" על לגור איתנו כאשר נתחתן. מה דעתכם, כיצד עלי לנהוג בסיטואציה הזו ?תודה מראש לכל מביעי דעתם.שלום,היית מעוניין לקבל את חוות דעתכם בנודע לסוגיה עם בת-זוגתי. אני וזוגתי בני 28 ויחד כ-9 חודשים. בתחילת הקשר הרגשות היו מאד חזקים אך אני מרגיש שעם הזמן הם נחלשים מעט בשל כל מיני מחשבות בנוגע לעתיד המשותף שיש לי, בעיקר בנושאים הנוגעים למשפחתה. הוריה של בת-זוגתי גרושים ולאם יש בן זוג ואילו האב, בן 59, לבד מזה 3 שנים, אינו עובד ואף לא מעונין לעבוד מכל מיני סיבות... אני חושש כי כאשר נמסד את הקשר בינינו נטל האב ,של בת זוגתי, ייפול על כתפיי והנושא מעיב על הקשר שלי. לאחרונה אף ציין האב כי הוא "בונה" על לגור איתנו כאשר נתחתן. מה דעתכם, כיצד עלי לנהוג בסיטואציה הזו ?תודה מראש לכל מביעי דעתם.
ד"ר אורן חסון
לדבר, ולהגיע להסכמות
⌄
ד יקר,
לדבר איתה. להבהיר את הדברים איתה, להבין את הציפיות ואת המצוקות שלה באשר לאביה, לחשוב היטב גם עד כמה אתה מוכן ובנוי נפשית להקריב למענה בהתאם לתשובות שתקבל, ולהחליט אם אתה רוצה לשים גבולות, וכמה. אם תעשו זאת בשיחות גלויות, ותנו זמן לשקול ולהבין, ועם פחות פחדים ואמוציות, אלא מתוך רצון להבין זה את זה, תוכלו אולי גם להגיע להסכמה ביניכם שתוכל לחיות איתה. ממילא, אם לא תגיעו להסכמה, במוקדם או במאוחר הסיפור יסתיים. עשו זאת מוקדם.