שיחה אינטלקטואלית וזוגיות
כרמל
חושניות
⌄
שלום
ד"ר חסון,לפני כמה ימים נשאלה כאן שאלה על חושניות, ולי יש שאלה בנושא שמאוד מעסיקה אותי גם כן.אני בת 37. כבר לפני הרבה זמן שמתי לב שאני מעוררת בגברים עניין אינטלקטואלי, אבל לא מיני-חושני-נשי. כאילו הם מתעלמים מהיותי אישה. אני אישה נאה, מתלבשת בטוב טעם, מטופחת, מאופרת במידה, יודעת להתנהג בחברה, כך שלא מדובר בבעיה חיצונית, אלא פנימית. אולי ביישנות ייתר...כרגע אני חושבת על זה על רקע הפרידה מבן זוגי בשנים האחרונות.כל בני הזוג שהיו לי בעבר תמיד אמרו עליי את הפתגם "מים שקטים חודרים עמוק" ושהם הופתעו מעוצמת הנשיות והיצריות שבי אחרי שהכירו אותי ממש מקרוב, אבל עד אז שידרתי בעיקר רוגע ואליטיסטיות.כשחשבתי על הנושא וגם דיברתי עם כמה חברים ייחדתי 4 מרכיבים שנראים לי משדרים חושניות: ריח, קול, הליכה ומימיקה - ונדמה לי שאני "שולטת" בארבעתם... אני מנסה להבין מה העניין ומה חוסם אותי בפני לשדר נחושניות אמיתית ופנימית במקום רוגע ואליטיסטיות? אני בן אדם מאוד יצרי במהותי.אשמח לתובנות בנושא, עד כמה שאפשר ללא הכרות אישית.תודה רבה
ד"ר אורן חסון
לא תמיד המחשבות עוברות
⌄
כרמל יקרה,
אמנם השאלה שלך שונה מזו של לילי, שלוש שאלות למטה, ואולי אפילו הפוכה, אבל בכל זאת, התשובה שלי היא כמעט זהה. מבלי לפגוש בך, מבלי לדעת הרבה יותר, קשה לי לענות לך. העובדה שאת חושבת שאת שולטת בארבעת המרכיבים החשובים שהזכרת, אינה תמיד מספיקה. כי אם את למשל מרגישה צורך להיות אינטלקטואלית בשיחה שלך, ולהפגין את הידע, את עלולה לגרום לכך שהמרכיבים האחרים בולטים פחות. ואולי יותר כך לגבר שהוא פחות בטוח בעצמו, אינטלקטואלית בעיקר. ואגב, אין בהכרח סתירה בין רוגע ליצריות, אבל הרוגע המוחצן שלך אולי מפחית משהו מהפלירט, שהוא תוסס יותר, עם משחק בין הכן לבין הלא. ואולי, וגם זו נקודה למחשבה, יתכן מאד שהחושניות והיצריות שלך צריכים זמן ומקום מתאימים כדי להתעורר, והם חבויים גם אצלך עד שהרגע הבטוח הזה מגיע. קוראים לזה ביישנות (שבעצם הזכרת בעצמך).