שאלה חוזרת בנושא פורום
עדי
החבר שלי מדבר בצורה מעצבנת
⌄
יש לי חבר כבר 4 חודשים. בחודשיים האחרונים שמתי לב שהוא מדבר בצורה מעצבנת - אומר הרבה פעמים "כאילו", עונה לטלפון ב"הלו" ערסי, עונה "yup" במקום כן וכשאני שואלת אותו אם לעשות משהו הוא כל פעם עונה "go for it".זה מחרפן אותי ברמות שבא לי להרביץ לו. מה שמטריד אותי זה שבכלל לא הייתי מודעת לקיום של הפאקים האלה בהתחלה, ומאז ששמתי לב אליהם זה אוכל אותי, אני לא יכולה להתעלם מתחושת הכעס שיש לי כשאני שומעת אותו מדבר ככה, וגם זלזול כי זה מעביר לי רושם שהוא דביל. הערתי לו על ה"כאילו" וה"הלו" והוא מנסה לשנות את זה, אבל אני לא רוצה להיות משטרת המילים, וגם הוא אמר שאי אפשר בצורה מוגזמת כי איך שאדם מדבר זה חלק ממי שהוא. וזה בדיוק העניין פה - אני מרגישה שהצורה בה הוא מדבר עושה עוול לאדם שהוא באמת, כי אני יודעת שהוא מאוד משכיל וחכם וחושב על דברים לעומק, ואני אוהבת אותו.מזמן החלטתי שהוא שווה את העצבים האלה.ובכל זאת, קשה לי עם התחושות האלה בשיחות..זה מגיע למצב שאני צריכה לשתוק כמה שניות כדי לא להגיב בכעס, ולפעמים אני פוחדת לשמוע אותו מספר חוויות כי אני פוחדת שהוא יגיד את הדברים המעצבנים האלה ואז אני ארצה לסיים את השיחה.איך מתגברים על זה??? אני לא רוצה לסיים את הקשר בגלל דבר כזה, והעצבים לא עוזבים אותי!!!
ד"ר אורן חסון
מכות
⌄
עדי יקרה,
אני מפנה אותך לשאלה שכבר נשאלה, ואולי על ידך:http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3539403
עדי
ראיתי את ההודעה הזו
⌄
ולא אני כתבתי אותה. בזמנו כשקראתי אותה ואת התשובה חשבתי שזה לא המצב אצלי, כי אני אוהבת אותו ורוצה למצוא דרך להתגבר על הדחייה הזו בלי לעזוב אותו (תרגילים, מחשבות שאפשר לחשוב כדי לא לכעוס..לא יודעת)
ד"ר אורן חסון
תמיכה חיצונית שיודעת להתמודד איתך
⌄
עדי יקרה,
הרי את יודעת את עיקר התרגילים – מחשבות על דברים אחרים, עיסוק בדברים אחרים, שיחות עם חברות, ספורט, מחשבות על הדברים הטובים שבו – ובכל זאת לא הצלחת. יתכן שאת צריכה תמיכה חיצונית, שתקבלי אותה בטיפול פרטני או בשיחות גלויות עם הורים או חברים – מי שאת חושבת שיכול להתמודד איתך ולא רק לתמוך בדעותייך כדי שתרגישי טוב איתו, ושתסכימי להמשיך לדבר איתו ושתעריכי את דעותיו למרות שהוא לא תמיד מסכים עם דעותייך.