התמודדות עם זוגיות מורכבת

תאריך פנייה: 04.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיכל
רוצה בקשר הקיים אבל זקוקה לעיצה
04.01.2012 • 05:39

שלום רב,
אני נמצאת בקשר עם מישהו כמעט שנה וחצי. שנינו מאוד רוצים בקשר הזה ומדברים על חתונה. אבל.... הבחור מסרב לצאת לעבודה כיוון שלטענתו הוא מועמד לשליחות בחול, רק הבעיה שאין לו מושג מה קורה עם זה, לא יוצרים איתו קשר. (אציין שאני לא כ"כ מעוניינת לצאת לחול מה גם שלדעתי גם הוא לא ייצא לשליחות, וגם אני מבחינה כלכלית מסודרת עם עבודה קבועה). לאחרונה גיליתי שהוא מחכה לדבר הזה 10 שנים, ובכל אותן שנים הוא בבית בטענה שאותו גורם לא מאפשר לו לעבוד כי רוצים אותו שם ושיסתפק בביטוח לאומי שהוא מקבל. (200 ש"ח- שבימינו להחזיק בית בסכום כזה זה בלתי אפשרי). בנוסף גיליתי גם שהבחור חולה בסכיזופרניה, דבר שגם מסביר לי את כל ההזיות שיש לו.מה עושים? לא ייתכן שבחור בן 37 יושב כל היום בבית, אין לו שום בסיס כלכלי ושום עבודה, הוא טוען שהולך לראיונות עבודה אבל איך שמגיע לשם מונעים ממנו להיכנס לעבוד כי הוא מועמד לשליחוות.מה עושים?זקוקה לעיצהתודה

ד"ר אורן חסון
להחליט לפי מה שיש. כרגע.
04.01.2012 • 12:01

מיכל יקרה,
זה יתכן כאשר יש לו בעיות כפי שציינת. קחי בחשבון שמה שיהיה הוא מה שהיה עד עכשיו. קחי בחשבון שהוא יהיה תלוי בך, כלכלית ואולי גם מנטלית, שתצטרכי לדאוג שייקח תרופות, וכפי שאמרתי – שמה שהיה הוא שיהיה. יתכן שזה ישתנה, אבל אני לא חושב שאת צריכה לבנות על זה. לא כשהוא 10 שנים באותו המצב. אל תצפי ליותר, והחליטי אם את מוכנה לכזו זוגיות. אולי לא, אבל אם כן, אנא עשי זאת בראש צלול ועם נכונות להתמודד עם מה שיש כרגע ומתוך הבנה שזה גם מה שיהיה להבא. אם המצב ישתפר, קחי זאת כבונוס. אם הוא יצא לשליחות (ואני לא חושב שאת מאמינה שזה אפשרי) – אז אולי הוא במצב טוב יותר מכפי שאת חושבת שהוא, ואז אולי תוכלי גם את זה לראות כבונוס. אבל הכיני עצמך למה שאת רואה עכשיו, והחליטי לפי זה אם זה מתאים לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083