רתיעה ממיניות: מה לעשות?
אן
מצוקה
⌄
אורן שלום,מעט פרטים יבשים:נשואים שנה, ביחד 3, תינוקת בת 5 חודשים. אני מרגישה שאני כל הזמן צריכה באובססיה את החום ואינטימיות מבעלי במיוחד מאז שהגברת נולדה, אבל ככל שאני כל הזמן מחפשת את הקירבה הזאת הוא חי לו חיים משל עצמו, כאילו הוא לא מבין על מה אני מדברת...הוא מתקשר אליי במהלך היום שלו בעבדה, אבל כבר לא שולח הודעות חמות מעבר לזה שהא כבר לא יוזם סקס. בעבר הוא כל הזמן יזם, כששאלתי אותו לגביי זה הוא אמר שהוא כל הזמן רוצה אבל אח"כ אני אומרת שכואב לי אז הוא לא מנסה.. הוא זרק לי פעם שבתקופות שהוא רואה הרבה פורנו בא לו יותר...אז מה זה אומר לגביי עכשיו שהוא רואה פחות? בכל אופן...מספיק שהיחסים שלנו מעט מעורערים וכל כולי רק שם עם כל מני פוביות מפרידה, בתחילת הקשר אני הרגשתי מלא ביטחון והוא היה חסר ביטחון לגביי, כל הזמן חיפש את הקירבה שלי, אז כשהוא אומר היום שהוא צריך את הקירבה אבל כנראה לא כמוני זה מעצבן. אני מרגישה כל הזמן החוליה החלשה בזוגיות. וזה מעייף להרגיש ככה. יש פעמים שאני מרגישה שהוא נפתח ואפשר לדבר איתו מבלי שיהיה ציני אך ברוב הפעמים האחרות הוא במעין בועת ציניות. עוד דבר, אחותי ממש נראית טוב, היא בת 30 ומתגרשת בדיוק. אז הוא אמר לי שהיא רק צריכה לסיים עם זה ויעמדו בשבילה בתור...זו רק הרגישות שלי והחוסר ביטחון או משהו אחר? מחכה מאוד לתשובתך...
ד"ר אורן חסון
מיניות ומשיכה
⌄
אן יקרה,
אין ספק שאת רגישה מאד עכשיו, ובעיקר לכל עניין הקשור למיניות שלו ולמשיכה שלו, שלא לדבר על תשומת הלב שלו. אולי באמת יותר מדי, אבל יחד עם זה, אני לא מבטל את תחושותייך, כי יש להן גם בסיס ממשי. עם זאת, לא ברור לי אם את באמת נרתעת יותר מסקס, ומצפה שהוא ימשיך באותה מידה של יוזמה כאשר את נרתעת יותר. זה באמת לא קל, כי כנראה שגם הוא נפגע, גם אם הסיבה שלך לרתיעה הזו היא ממשית. האם את באמת רוצה יותר סקס ממה שיש עכשיו, או רק רוצה שייזום מבלי להגיע לאינטימיות מינית בגלל הרתיעה שלך? זה לא פשוט כל כך. יתכן שאתם צריכים לתת לזה עוד קצת זמן - וזה אומר גם ההבנה שלך שעד שלא תתגברי על הרתיעה שלך ותחושת הכאב או הפחד ממנו (וזו תופעה די נפוצה), תצטרכי להבין גם שהוא לא ינסה וייזום באותה מידה שעשה זאת קודם, ולו רק כי הוא לא מצליח להשיג את מה שהוא רוצה באותה מידה שהצליח קודם. את יכולה לנסות גם להעזר בחמרי סיכה שונים המיועדים להקלה על החדירה, שתוכלי למצוא בבתי מרקחת, ואולי להתגבר על הרגישות שלך בעזרת זה ובעזרת תקשורת טובה עם בעלך, כדי להתחיל בזהירות ובעדינות רבה יותר, עד שהבעייה תחלוף.