רתיעה מבן זוג: מה עושים?
יעל
רתיעה ממיניות
⌄
שלום,
ממכתבי הקודם (31.8.05) הסקת כי יש לי רתיעה ממיניות שזקוקה לטיפול.בעקבות כך מתעוררות אצלי מס' שאלות :1. עם חברי הקודם בעיה זו לא הייתה קיימת, כלומר, הייתה לפעמים הרגשת ה "אין לי כח ללכלוך הזה" אבל אף פעם לא הרגשתי חוסר רצון במגע כמו שאני חשה בקשר הנוכחי שלי. - יש לציין, שהקשר עם החבר לשעבר ארוך יותר מהתקופה שאני נמצאת עם בן זוגי הנוכחי.2. האם יש דרך שונה מטיפול - ומה בדיוק נעשה במסגרת טיפולים שכאלה?בקיצור, למה זה קיים ואיך מעבירים את זה?תודה רבהיעל.
ד"ר אורן חסון
איזון בין רתיעה למשיכה
⌄
יעל יקרה,
הרבה דברים מנוהלים אצלנו על-ידי כוחות מנוגדים. אם באמת יש לך רתיעה כזו (וארגיע אותך - כמעט לכל אחד יש, השאלה היא רק באיזו מידה), היא תורגש פחות כאשר בן הזוג שלך מוצלח יותר ומושך יותר, ותורגש מאד אם בן הזוג שלך דוחה, וכמובן קיימים כל מצבי הביניים. אני יכול להרגיע אותך שכמעט לכל אחד יש רתיעה כזו, והשאלה היא רק באיזו מידה (על העובדה שלכל אחד יש את זה מעידה העובדה שיש קשר בין המשיכה לאדם לנכונות שלנו לקבל באהבה את ההפרשות המיניות שלו או שלה, בדיוק, אגב, כמו לקבל את המגע האינטימי שלו או שלה, ואפילו מגע בכלל - וגם כאן, זה עניין של מינון: יש אנשים שנרתעים ממגע כמעט עם כל אחד, ויש כאלה שקל להם יותר לגעת ולקבל נגיעות). בהחלט יכול להיות שאת צריכה להבין מזה משהו על המשיכה שלך לבן זוגך. יכול להיות שמשהו השתבש ביניכם, וכדאי לפתוח את זה, ואולי בהדרכה של טיפול מיני וזוגי גם יחד (ויש מטפלים כאלה). כדאי אולי אפילו שתתחילי בטיפול אצל מטפל כזה בעצמך, ותשתפי את בן זוגך בהדרגה - קבעי לך פגישה עם מטפל כזה והיוועצי בו איך להמשיך.אני ממליץ לך להפנות את השאלה שלך באופן מפורט יותר לפורום "סקסולוגיה נשים".