ריחוק בקשר: מה עושים?
אביב
הרגל במערכת יחסים
⌄
שלום,
אני ובן זוגי עוד מעט שש שנים יחד, הוא אהבת חיי, אני לא רואה את עצמי בלעדיו, כמה שזה קלישאה, אבל הוא באמת החלק שמשלים אותי!כמו שציינתי אנחנו 6 שנים יחד, בהתחלה כמו בכל קשר היה את הפינוקים, ההתלהבות וכו', כרגע כבר במשך כמעט שנתיים הוא נורא אדיש לקשר, אני מרגישה שאני משתדלת ועושה את הכל אבל הוא פחות. זה מתבטא בזה שהוא בקושי אומר לי שהוא אוהב אותי, הוא לא עושה דברים שיפתיעו אותי, הכל כזה טכני ויבש. אני לא נאיבית וברור לי שלא הכל יהיה בהתחלה, אבל מאוד חשוב הריגושים הקטנים האלה בקשר-שהצד השני יראה שאתה חשוב לו ושהוא אוהב אותך. אני מתכוונת לדברים הקטנים האלה כמו פרח, שיפתיע אותי עם עלי כותרת ונרות-דברים פשוטים.אני אתן דוגמה- לפני שנתיים ביום הולדת שלי הייתי אצלו בבית וזה פעם ראשונה שאני אצלו בבית ביום הולדת, יש לו משפחה גדולה, הוא לא סיפר לאף אחד שיש לי יום הולדת, שום דבר והרגשתי פשוט נורא, אצלנו בבית אין דבר כזה שלא קונים עוגה למי שיש יום הולדת ואומרים מזל טוב. כאן לא היה כלום. נורא נפגעתיאני אדם נורא אנרגטי ומה שאני מרגישה אני עושה או אומרת-אפשר לראות עליי הכל, הוא שונה לגמרי, הוא יותר אדיש, לא מתלהב מהדברים הקטנים כמוני וזה בסדר, אני אוהבת אותו ככה ולא רוצה לשנות שום דבר מהאופי שלו.דיברתי איתו על הנושא המוןןןן פעמים, אבל שום דבר לא עוזר, זה לא משתנה וקשה לי מאוד, כמו שציינתי אני מאוד אנרגטית ואני ממש מרגישה כבויה. וקשה לי.אני אשמח אם תתנו לי כלים להתמודד עם זה....
ד"ר אורן חסון
ריחוק שהולך ומעמיק
⌄
אביב יקרה,
אני לא יודע מדוע יש פערים ביניכם. יתכן גם שדברים שאת עושה לא נראים בעיניו, וזה סוג של ענישה, או ריחוק רגשי משום שהוא באמת הולך ומתרחק מהקשר. במקרה כזה, צריך לדעת גם מה הוא חושב על הקשר ביניכם, ומה את עושה או לא עושה באשר לצרכים האישיים והזוגיים שלו. אבל ייתכן שיש לו סיבות אחרות, או שהוא טרוד בעניינים אחרים ורואה אותך כדבר המובן מאליו שהוא לא מרגיש צורך להטריד עצמו בחשיבה על הצרכים שלך. כמו שראית, האפשרויות הן שונות ורבות, ובכל מקרה, עושה רושם שנוצר ריחוק ביניכם. כדי לתת לך כלים, אני צריך לדעת בדיוק מה קורה, וכנראה שזה יהיה בלתי אפשרי במסגרת הזו של הפורום. חשוב שתחשבי על השאלות שהיצבתי, נסי להציב את עצמך במקומו, ולשאול מה הוא צריך או מה הוא רוצה, ולראות אם את יכולה להתאים את עצמך אליו כדי שיירצה בך יותר ודרך זה יחשוב גם עליך. כאמור, אלה רק הצעות, שבאות מתוך העובדה שהמסגרת הזו דלה מכדי להקיף את האפשרויות. במקרה הצורך, שקלי אפשרויות נוספות שאני יכול להציע לך (ראי באתר שלי).