ריחוק בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 10.01.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
רויטל
אוננות
10.01.2011 • 08:30

שלום,
אני ובעלי בסביבות גיל ה- 40 . נשואים 10 שנים.בשנים האחרונות קימנו יחסי מין מספר מועט של פעמים, תמיד שייכתי את החוסר חשק לעייפות ( יש לנו 2 ילדות קטנות..) , לזמן לא מתאים, תמיד המצאתי תירוצים. ששוחחתי על כך עם בעלי תמיד ענה לי ב" שתיקה". לאחר שיחות רבות עימו הבנתי כי בעלי במשך שנים אלו אונן מידי כמה ימים במקום לקיים איתי יחסי מין כך שהצורך לסיפוק שלו הושג בלעדי . בעלי לא ידע להסביר לי מה גרם לדבר וטען כי " יש לו בעיה" שהיא האוננות. יש ביננו קשר טוב והוא טוען שהוא אוהב אותי למרות שבעיני חוסר תשומת לב זו וחוסר הסיפוק שלי וחוסר המחשבה עלי=בגידה. בשנים אלו בעלי לא דאג לספק אותי זה לא היה חשוב בעיניו כל עוד הוא היה מסופק ואני ישבתי ב"שקט" וחיכיתי ..מה אוכל לעשות?לאיזה רופא / מומחה על בעלי לפנות אני רוצה לתקן ולשפר את הרגשות שקיימים בילעזרתך אודה

ד"ר אורן חסון
ריחוק
10.01.2011 • 22:10

רויטל יקרה,
האמת היא שאני לא בטוח לגמרי שהבנתי אותך. לאונן זה נורמלי לגבר (גם לנשים, אגב). ובודאי כאשר הוא לא מקיים יחסי מין, כי הרי יש לו זרע מצטבר לפרוק. ומה שלא הבנתי הוא מדוע לא קיימתם יחסי אישות. אם זה בגללך, כי התרחקת ממנו, אז זה נורמלי לגמרי. אם זה בגללו, והוא זה שהתרחק ממך, כפי שנדמה לי שמה שבאמת קורה אצלך, זה אומר שיש ביניכם ריחוק, וכנראה כבר זמן רב, וצריך לנסות להבין את הסיבה לכך. זה לא בגלל אוננות, אלא האוננות רק מקלה עליו להתרחק. היא לא הגורם.לכו ליעוץ זוגי, כדי להבין מה קורה בקשר שלכם. יתכן שהבעיה שלכם היא התקשורת והיכולת להיות אינטימיים, והיא כנראה שלא האוננות. דברו על הזוגיות שלכם, כדי לשפר אותה וכדי להתקרב זה לזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
רויטל
ריחוק
10.01.2011 • 22:23

דר' אורן שלום ותודה..אני רוצה להסביר... הריחוק נבע לא מזה שאני רציתי, הריחוק נבע כי בעלי לא רצה לקיים איתי יחסי אישות כי מספיק לאבוה או כי כנראה לא היה זקוק לזה, הוא זה שהתרחק ממני ואני זו שניסיתי כל הזמן לדבר ולהבין מה מקור הבעיה . אני חושבת שאם גבר מסופק מינית ברמה יומית ולא משנה מה הדרך אז מובן שלא יהיה זקוק לי ..אני "מתלוננת" על הדרך שבחר לענג את עצמו בלי לחשוב מה עובר עלי במשך תקופות מאוד ארוכות , האופציה שהיא אני כלל לא עמדה על הפרק הוא בחר באוננות כברירה ראשונה , מעולם לא חשב איך אני מרגישה, האם גם לי מגיע להיות מסופקת ??? ( אני מדברת על פעם בארבעה חודשים... במקרה הטוב...) ועם כל זה הוא עדין "אוהב אותי.." אתה מבין? זה ברור לי שזה נורמלי לאונן אבל לא שזה במקום להיות עם אשתך נכון?? אולי זה לא המקום להביע רגשות מסוג זה אבל אני באמת במצוקה...

ד"ר אורן חסון
ריחוק = התרחקות = הימנעות. אבל למה?
12.01.2011 • 00:08

רויטל יקרה,
אני חושש שלא הבנת אותי, למרות שכתבתי את מה שרציתי לומר במפורש. זה קורה וטבעי כאשר את נעולה על מהלך חשיבה אחד, שהוא בדרך כלל זה שבו את מרגישה הכי פגועה, ולכן את מתקשה לראות שאומרים לך משהו אחר. משום כך, אני שב וכותב את מה שכתבתי לך בתשובתי הקודמת, רק מבליט זאת:"זה אומר שיש ביניכם ריחוק, וכנראה כבר זמן רב, וצריך לנסות להבין את הסיבה לכך. זה לא בגלל אוננות, אלא האוננות רק מקלה עליו להתרחק.היא לא הגורם."קל יותר עבורך להרגיש שזו הסיבה, כלומר, האוננות שלו, כי אז לך אין חלק בזה, ומי שלכאורה הוא האשם הבלעדי הוא בן זוגך. ואז, מה שצריך זה רק "לתקן" אותו. וזה גם מה שביקשת. לכן גם אני שב ואומר לך שהרבה יותר סביר שמה שצריך לתקן הוא את הזוגיות שלכם, וכדי לעשות זאת יש להבין מדוע הוא בחר להתרחק ממך. סביר שהאוננות היתה לו מפלט, בהעדר סקס, יותר מאשר גורם שבגללו לא היה סקס. ואני חושב שכבר כתבתי זאת מספיק פעמים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083