רומן ונישואים: מה עומד מאחורי הפעולה?

תאריך פנייה: 26.06.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
קרן
רומן, המשך
26.06.2005 • 08:28

תודה רבה על ההתייחסות המהירההוא אחד הבכירים, הרומן קורץ כי הוא איש מדהים,מסקרן ויש ביננו כימיה עצומה ומתח מיני. מעבר לכך, בעלי משעמם אותי ולוקח אותי מובן מאליו, בעלי ילדותי ביחס אליו. אני כבר בתוך זה כך שאי אפשר לעצור את כרגע.ידוע לי על הסיכונים זה שהוא דרגה מעליי מבחינה מקצועית, מה שאגב יותר מגרה אותי. אבל אנחנו מאוד מקצועיים ומנסים להפרידאני יודעת שאני מאוד מאוד חשובה לו גם אישית וגם מקצועית

ד"ר אורן חסון
להיות אמא, עכשיו
26.06.2005 • 10:07

קרן יקרה,
ברגע שנכנסתם לזה, הפסקתם להיות מקצועיים. כי כמה שתרצו, לא תוכלו להפריד בין הרגש לבין הצד המקצועי. אבל זו הערת צדדית, שקשורה להכחשה נפוצה בהקשרים כאלה. עצם העובדה שאת מעלה על דעתך את האפשרות שהוא יתרחק ממך מבחינה מילולית (חברות?), מעידה על כך שגם את אינך משוכנעת שאתם יכולים לעשות את ההפרדה בין הצד המקצועי לבין הצד הרגשי. הריגוש מקל על מתן הצדקות ומייצר הדחקה של עובדות שמפריעות להמשיך את הריגוש. זהו תפקידו – הריגוש מייצר חזרה על אותה פעולה, גם אם יש לה מחיר.ונשאלת השאלה: מדוע בכלל את צריכה את זה? אחת הטענות שניתנות לאחרונה היא שמכיוון שבמערכת זיווגים שהיא פחות או יותר מונוגמית אין אפשרות להתחתן עם הזכר המוצלח ביותר מבחינה גנטית, מתחתנת האשה עם מפרנס טוב או סביר, ומדי פעם מחפשת לה גבר מוצלח יותר, שעולה עליו בסולם ההיררכי או בהופעתו, כדי להשיג בכל זאת אבהות גנטית מוצלחת יותר לילדים שלה. אפשרות אחרת נוספת היא שאת משלמת היום דיבידנד (יחסים עם גבר אחר, ובמטבע של סיכון הקשר עם בעלך), כדי לקבל בטחון כלכלי, אם משהו ישתבש במסגרת הנישואים שלך עם בעלך. וכמובן, שככל שהקשר עם הבעל טוב יותר, כך הפנטזיות האלו של משיכה לגבר זר, שהן טבעיות, נשארות בגדר פנטזיה בלבד, וכאשר הקשר פחות טוב, קל יותר לקחת סיכונים ולממש אותן. וזה מה שאת עושה. כך או כך, העובדה שאת מפתחת רומן בדיוק בעת שאת מנסה להכנס להריון, גורמת כמובן לסיכון של כניסה להריון מבן זוג אחר, או, לחילופין, לתסכול מצידו של המאהב בשל כל אמצעי הזהירות שאת חייבת לנקוט בהם ביחסייך איתו. יכול להיות שהוא ינסה להוריד ממך הגנות, אולי כדי למדוד את השליטה שלו עליך ואת הצורך שלך בו, מה שיגדיל ביניכם מתחים.ומכיוון שמה שמדאיג אותך יותר מהיחסים שלך עם בעלך הוא שמא נשוא אהבתך יתרחק ממך בעת ההריון, הרי זה מעיד עוד יותר על יחסייך הלא מוצלחים עם בעלך. ונדמה לי שהסיבה היחידה שאת בכל זאת רוצה עכשיו להכנס להריון היא כדי להיות אמא עכשיו. אחרת, כשאת דלוקה על גבר אחר, היית דוחה את התהליך, או מפסיקה את הנישואים. הצעד הוא אגואיסטי, כי את מתעתדת להכניס ילד למערכת של נישואים לא טובים. לפעמים עדיף לעשות זאת לבד, אבל מכיוון שאיני מכיר את כל מערכת האילוצים שפועלת עלייך, איני יכול לעזור לך להחליט בעניין זה. רק לפרוש את מערכת השיקולים, שלא כולה מודעת.ובכל זאת אענה גם לשאלה שלך, לגבי השפעת ההריון על יחסייך עם המאהב שלך. בהחלט יכול להיות שהריון מגבר אחר יפריע לו, גם אם הוא לא יודה בזה. השאלה היא עד כמה הוא ירגיש רכושני כלפייך. מצד אחד, יכול להיות שככל שהוא רואה בך הרפתקה מחמיאה ומרגשת בלבד, וככל שחשובה לו מערכת הנישואים שלו, כך יפריע לו פחות שאת בהריון, ואולי הוא יתרחק ממך ואולי לא. תלוי מה תהיה השפעת ההריון על מידת המשיכה שלו כלפייך. מצד שני, יכול להיות שאם הוא מאד מאוהב בך באופן שאינו רכושני, הוא ילווה אותך מאד מקרוב בכל התהליך הזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083