רומן בנישואים: האם כדאי לחיות כך?

תאריך פנייה: 22.03.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעל
בגידה.
22.03.2006 • 10:37

אני נשואה מזה חצי שנה לבן זוגי שאיתו אני יוצאת כבר שבע שנים לערך. הסקס ביננו לעולם לא היה ממש טוב כאשר בשלב מסוים לי נמאס כבר ליזום אז פשוט הגענו למצב של סקס פעם בשבועיים- שלוש במקרה הטוב.בעלי בחור באמת מדהים הוא אוהב אותי מאוד ואני אוהבת אותו גם כאשר חוסר הסיפוק הזה כבר אכל אותי מבפנים. בחודשים האחרונים אני מנהלת רומן עם גבר אחר, לא משהו בעל משמעות עמוקה עבורי אלא יותר הקטע המיני נטו, משהו שמאוד היה חסר לי ולא משנה מה לא הצלחתי ליצר אותו עם בעלי.לרוב אני בסדר מדחיקה את זה איכשהו, את כל רגשות האשמה הארורים האלו, אבל יש ימים פחות טובים..יש לציין שאין לנו ילדים וגם לא יהיו בשנים הקרובות אבל אני לא יודעת, אני לא חושבת שהייתי יכולה להמשיך את מערכת היחסים אם לא הייתי בוגדת וחבל כי אני יודעת שטוב לו איתי.מה אתה אומר? אפשר לחיות ככה? נהוג לחיות ככה?

ד"ר אורן חסון
האם כדאי לחיות כך לאורך זמן?
24.03.2006 • 12:35

יעל יקרה,
השאלה היא לא אם אפשר לחיות ככה, או אם נהוג לחיות ככה. השאלה היא אם כדאי לך לחיות ככה. את נשואה חצי שנה, ומנהל רומן במשך חלק די נכבד של חיי הנישואים הפורמליים שלך. אני מניח שלו הרומן היה מתחיל כמה חודשים קודם, לא היית מתחתנת. את צריכה להחליט מה חשוב לך יותר. תוכלי לנהל יחסי נישואים ארוכים עם רומנים מהצד, אבל חיי הנישואים האלה לא יספקו אותך. והסיפוק שעליו אני מדבר הוא לא סיפוק מיני, אלא חברתי וזוגי. לא תוכלי לאהוב אותו בכנות לאורך זמן, תכעסי עליו בקלות, ובתוכך תמיד תאשימי אותו ב"חוסר המוסריות" שלך, שתמיד יאכל אותך מבפנים. כי את יודעת שאת לא בסדר.גם לא ברור לי אם שיווי המשקל של סקס פעם בשבועיים-שלושה הגיע בעקבות הבגידה שלך, או לפני כן. אם את חושבת שהוא בן זוג מתאים לך, שימי בצד את הרומן שלך (אם תפתחי רומנים כאלה לאורך זמן בחיי הנישואים שלך, אחד מהם עלול להתפוצץ לך יום אחד בפרצוף, ובזמן הכי פחות מתאים), ולכו לטיפול מיני, כדי לתת לזה צ'אנס. ורק אם זה לא יעבוד לשביעות רצונך, עשי הערכה מחדש של הזוגיות שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083