האם רגשי אשם מחזיקים אותך בקשר?

תאריך פנייה: 12.11.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בת 23
האם זו השגרה?
12.11.2010 • 20:18

שלום,
אני נמצאת במערכת יחסים כבר כמעט 3 שנים עם אדם שאני מאוד אוהבת. לפני שהתאהבנו היינו מיודדים כחמש שנים.עברנו המון דברים יחד ובהחלט קיבלתי ממנו תמיכה וחיזוקים בתקופות מאוד קשות בחיי, הוא גם האהבה הראשונה שלי ואני שלו, והוא גם הבחור הראשון והיחיד ששכבתי איתו.שנינו נמצאים כרגע בתחילת דרכנו: הוא התחיל ללמוד באוניברסיטה השנה בעיר אחרת ואני אתחיל בשנה הבאה, ומתכונת המפגשים בינינו כרגע היא רק בסופי שבוע.אני מוצאת את עצמי בחודשים האחרונים מרגישה תחושות מעורבות לגבינו: מצד אחד אני באמת אוהבת אותו ויודעת שהוא אוהב אותי מאוד אך מצד שני אני מרגישה שאוכל לחיות בלעדיו ושאני לא כ"כ רואה את העתיד שלנו יחד.במשך השבוע אני לא כ"כ מתגעגעת אליו ולא משתוקקת לראותו כמו פעם. אני מרגישה שהשגרה וחיי היומיום בהחלט כירסמו בקשר שלנו ואני לא יודעת מה אני יכולה לעשות בנוגע לזה.אני חושבת על העובדה שבשנים הקרובות הקשר שלנו יישאר באותה המתכונת בדיוק מפני ששנינו סטודנטים במקומות נפרדים ומפחידה אותי המחשבה הזו שהאופציות שלנו או שלי לא פתוחות אלא קבועות מראש. אולי הדברים גם קשורים בעובדה שלא היה לי מישהו אחר לפניו ואני תמיד חושבת מה היה אם...לפני מספר ימים סיפרתי לו איך אני מרגישה כי לא יכולתי להסתיר יותר והוא לקח את זה מאוד קשה ואמר שהוא מרגיש לגמרי אחרת ממני ושהוא לא רואה את עצמו בלעדיי. כרגע אנחנו בסוג של הפסקה, בעיקר כדי לאפשר לי זמן לחשוב ולעכל דברים.היה לנו כבר משברון שכזה לפני כחודש, היינו בהפסקה שבוע וחזרנו והכל היה מצויין ושוב לאט לאט התחושות חזרו והציפו אותי והנה אנחנו שוב באותו המצב.אני מרגישה חסרת אונים לחלוטין. אם הייתי יודעת שנגמרה האהבה הייתי קמה והולכת. אבל האהבה עדיין קיימת אך אני לא בטוחה שזה מספיק. קשה לי לחשוב שאני מפסידה את שנות ה-20 שלי על משהו שבסופו של קשר אין לו סיכויים לשרוד. האם אני צריכה להרים ידיים או שיש על מה לעבוד? ואם כן אז מאיפה מתחילים ומה עושים בשביל להציל את הקשר?

ד"ר אורן חסון
האם זו השגרה?
13.11.2010 • 23:00

בת 23 יקרה,
עושה רושם שאת בדרך החוצה, ושהדבר היחיד שמחזיק אותך בקשר זה רגשי האשם כלפיו. ברור לי שאת אוהבת אותו כאדם. ברור לי שאת דואגת לו. אבל אם את מפתחת ציפיות לקשרים אחרים, לא רגשי האשם שלך הם אלו שצריכים להוליך אותך לחתונה איתו.אולי כדאי גם שתקראי את הטיפ שלי, בפינת הטיפ השבועי שלי, מתאריך 8.10.10,באתר שלי כאן, העוסק בקבלת החלטות. אולי גם הוא יסייע לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083