רגשות שליליים בזוגיות - מה לעשות?
ז.צ
שבירת אמון
⌄
אנחנו נשואים 10 שנים + 3 ילדים .האהבה פורחתסקס טוב דו שיח טוב במבט מלמעלה נראה יופי היו לי תקופות של מובן מעליואבל לפני שנה תפסתי את עצמי ולמדתי להעריך את מה שיש לי בידיים עוד לפני שמשהו קרהוהתחלתי לחזר אחריה כמו באהבה חדשה מתנות הפתעות פתיחותאני שנתיים קטן מאשתי אנחנו באמצע שנות השלושים שלנואני אוהב אותה אהבה כל כך חזקה שאין דומה לההיא גם אוהבת אותי מאוד לא יודע אם כמוני, היא פחות מראה.אבל כן מקרינה וכן יודעת להראות וזה בה מהלב.אני שמתי לב שלאשתי יש משיכה לגברים באמצע ה 40 שלהם 45 עד 50.פה ושם היא זורקת לי תראה איזה חתיך.היא אומרת שהם בשלים יותראני מסכים איתה וזכותה ליהנות מהמראה החיצוני של גברים אחרים זה בטבע שלנוהצרה:אשתי נעימת הליכות גם אישה יפה מאוד גם חכמה וכשרוניתלפני חודשיים היא החליטה לפלרטט במיילים עם אדם בן 44+ -מה שמשך אותה זההיופי שלו והפוזה של מנהלהיא משכה אותו הקניטה אותו (לא מילים גסות או משהו ) זה היה בצורה עדינה שבה היא מחמיאה לווהוא במעמדו נשואי + 4 לא נענה והמשיך להיות קשה הסגה . עד שלבסוף נפתח והשכל שבין הביצים התחיל לדבר אליווהוא כתב לאשתי מכתב על עצמו בתקווה שהיא גם תספר על עצמה יותראני הרחתי שמשהו לא בסדר ובזכות יכולותיי מצאתי את המיילים האלו,(אני יודע שזה לא בסדר לחטט אבל 10 שנים לא עשיתי את זה וזה מובן שמי שמחטט אחרי בן הזוג שלו זה בגלל ש יש משהו)בהתחלה הזהרתי את אשתי ואמרתי לה שזה יכול להיגמר לא טובהיא אמרה לי תעזוב את השטויות תוציא את זה מהראש אין פה כלום הוא למטה ואתה בשבלי הכול אז קצת פלרטטתי זה לא סוף העולם.אני קיוויתי שהיא תפסיק בעקבות זה שהיא ראתה שזה מציק לי ולמען אהבתנו תפסיקאבל לא היא אפילו אמרה לו שיש מצב שבעלה מציץ במכתבים שלה (מה שגרם לי להרגיש נחות לידו)הוא הציע לה לפתוח חשבון במייל חיצוני כמו גמייל או וואלהוכך היא עשתה.!!!בשליו זה היא כנראה הבינה שהיא עומדת לעשות משהו שהוא באמת מאחורי גבי שאני לא יכול לראותו גם קיבלה את תשומת ליבו ואת פתיחותו ואת רצונו לפתח משהו יותר מפלרטוטברגע זה היא פשוט הלכה עליו ואמרה לו שהם צריכים להפסיק והוא כיבד את זה והם הפסיקואבל אני גיליתי את זה מבלי לדעת שהפסיקו ופיצצתי את הסיפור ואז היא אמרה לי שהם הפסיקואני מעריך את זה מאוד אבל עצם העובדה שכל הסיפור הזה קרה זה מפריע לי מאוד וצובט בלבכי יש לנו אהבה כל כך חזקה ובבת אחת נשבר לי האמוןהיא אמרה לי שהיא נהנתה למשוך בחוטים וברגע שהוא נפתח והיא ראתה שזה הולך למקומות שהיא לא רצתה היא הפסיקההיא אמרה שלעולם היא לא תעשה את זה יותראני אמרתי לה שאם היא מתכוונת להתנהג כך בעתיד אז אני רוצה עכשיו לגמור איתה את הסיפורעכשיו כאשר גם ככה יש סבלהיא אמרה שזה לא יקרה יותר.ואני כל כך אוהב אותה ומודה בזה בפניה והיא גם.היה בכי היו המון זיוני פיוס והכול עכשיו בסדראבל הצביטה בלב לא עוברתמישהו יכול לעזור לי באיזה אמירה שתקדם אותי לשכוח את זה ולהמשיך אלאהלאשתי בעבודתה יש חלק קטן שצורך ממנה לפגוש או לראות מדי פעם את האישזהו חלק שהיא מוכנה לוותר עליו בשבילי ,האם נראה לכם שהיא צריכה להפסיקכי אני באמת סומך עליהרק שהצביטה הצביטה בלבמה שאני מרגיש עכשיו ממנה זה קרירות כלפי . מה שלא הרגשתי מקודםאני מוצא את עצמי מחזר אחריה עושה לה הפתעותאומר לה שאני אוהב אותה בכל עת שאני מרגישוהיא שקטה קרה ולא מראה את רגשותיה כלפי כמו בעבריכול להיות שהתקופה האחרונה של מה שקרה גרמה לכל זהאולי זה רק אני אפילו ניסיתי לדבר איתה ולשאול אותה עם משהו השתנה ברגשות שלה כלפי מלפני שנה או שנתיים והיא אומרת לא שהכול אותו דבריכול גם להיות שזה בגלל שהיא בהריון וההורמונים עובדים לרעתיבבקשה אני מבולבללא רוצה יותר מידי לדבר איתה על זה כדי שזה לא יהרוס יותרניסינו טיפול זוגי והמטפל אמר שכאשר יהיה לנו משהו יותר רציני נבוא אליו הוא אומר שכרגע הוא לא רואה שום בעיהד"ר חסון בבקשה כוון אותי תעזור לי אני לא רוצה לעשות טעויות ולהרוס תודה
ד"ר אורן חסון
לא לבטל את התחושות שלך. לטפל בהן.
⌄
ז.צ. יקר,
המטפל הזוגי שאליו הלכתם ביטל את התחושות שלך שמשהו לא בסדר, ולא הבין שאם אתה מרגיש כך, סימן שזה מספיק רציני ושיש צורך לטפל בזה. כאילו אמר שהרגשות שלך בעניין הזה אינן חשובות. זה לא נכון. יכול להיות שהיא באמת אוהבת אותך כבעבר, וזה באמת בראשך. אבל גם אז זה רציני, כי התחושות שלך מערערות את היחסים ביניכם. כך שבין אם מה שאתה פוחד ממנו נכון ובין אם לא, יש מה לעשות. בודאי שאיתך, אבל יכול מאד להיות שגם איתה. אתה עושה נכון בכך שאתה לא ממשיך לנדנד לה בעניין הזה, כי זה יחליש אותך בעיניה, ועלול להרחיק אותה עוד יותר. אם אתה מאמין לה, ומרגיש צורך להתחזק כדי להתגבר על החרדות שלך, יכול להיות שתוכל לעשות זאת בעזרת הדרכה מקצועית נכונה, שגם תוכל לחזק אותך בעיניה. ואם לא אצל המטפל שהלכתם אליו, אולי אצל אחר.