קשר תלוי, עצמאות וביטחון עצמי
לירון
קושי להתגבר על פרידה
⌄
שנינו בני 30 פלוס.הוא היה שכן שלי. זיהיתי בו עצבות ובדידות ממש כמוני .פניתי אליו והכרנו .בהתחלה זה היה בתור ידידים .אחר כך התפתח קשר מיני .הוא הצהיר שלא אוהב אותי ובכ"ז נשארתי.קיוויתי שכן יאהב. בהמשך גיליתי שהוא נוטל כדורים פסיכאטרים (לדבריו הם רק עוזרים לו לישון)ושהוא מתכסה בהמון שמיכות ויש לו מחלת שרירים.אימא שלי לא אהבה את הקשר הזה והפרידו בינינו.היה לי קשה מאוד לא לדבר איתו פתאום.כבר עברו 7 חודשים מאז.הפרידה הייתה מאוד מכוערת ובינתיים הוא הספיק להכיר מישהי אחרת.מישהי שהיא פחות ממני .ואני שבורה .אני כל הזמן עוקבת אחריו באינטרנט ואם הוא לא מתחבר אני מדמיינת שהוא איתה יחד ...ושהיא כן נאהבת על ידו(למרות שאמר לי שהוא לא מסוגל לאהוב)ושעכשיו הוא כבר לא לבד ואני כן.המצב הזה גורם לי לדכאונות.מה ניתן לעשות?
כולם טוענים שבחורה כמוני מלומגת ונאה לא יכולה באמת לרצות אדם חולני ומובטל כמוהו.אבל איך אותה אחת כן רצתה אותו?
ד"ר אורן חסון
עצמאות
⌄
לירון יקרה,
אני שומע ממך לא מעט דברים שנאמרים בין השורות. למשל, שאת לא מתנהלת לגמרי באופן עצמאי. ולכן, מאחר שאמא שלך לא אהבה את הקשר הזה - הפרידו ביניכם. איכשהו היה לאמא שלך, וכנראה שלא רק לה, אלא היא נעזרה במישהו אחר, אולי מהמשפחה, הכוח הזה להפריד ביניכם. משהו מונע ממך להיות לגמרי עצמאית.את אומרת שכולם טוענים שבחורה כמוך, מלומדת ונאה, לא יכולה באמת לרצות אדם חולני ומובטל כמוהו, ומתכוונים בעיקר לכך שלא צריכה לרצות אדם שכזה. ובאמת, לטענה הזו יש משמעות - כי משתמע ממנה שאולי את מתעקשת על קשר לא מוצלח ועל גבר לא נורמטיבי במיוחד כי את לא סומכת על עצמך שגבר שהוא מוצלח יותר ועצמאי יותר כן ירצה אותך. למה את מרגישה כך? ולא סתם מרגישה כך, אלא עד כדי אובססיה למעקב אחר מישהו שבאופן די ברור, מעבר להיותו חולני ומובטל, גם לא רוצה אותך מספיק.אני שומע בין השורות את הקשיים הנפשיים שלך, עם עצמך ועם הסובבים אותך. נשמע לי נכון שכדאי שתלכי לטיפול כדי לעבוד על הדברים האלה, וללמוד להתמודד עם קשיים חברתיים מהסוג הזה, ועם האובססיות. אם היית בטיפול והפסקת, אולי זה הזמן לחזור אליו, כדי להחזיר לעצמך משהו מהשלווה הנפשית והביטחון העצמי שחסרים לך.