קשר רע: מה עושים?

תאריך פנייה: 16.10.2017 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אוריה
לא טוב לי בכלל
16.10.2017 • 08:51

בוקר אור אדוני היקר,
אפשר לומר בקול רם שאני נשואה פלוס 2 אך מרגישה בודדה בנישואים.בת 34 נאה, בעלת 2 תארים אוהבת את החיים מאד.מבחינה משפחתית- קשר טוב על בעלי והמשפחות- אוהבים את היחד.זוגית- ישנה במשך שנה וחודש במיטה לבד והוא בסלון- סקס 1 ל 4 חודשים וגם לא אוהבת את המגע יותר .כמובן שכל אלו נמנים עם מריבות לא נעימות, כל שיחה מסתיימת בטונים צורמים .תקשורת לא בריאה, לא חבר שלי ולא סומכת עליו. כשאנחנו רבים יש לו אמירות ה' ישמור. מאד כוחני ולוחמני עד כדי כך שגרם לי לשנוא אותו.מקונן בי להתגרש כבר הרבה זמן, לא חוששת כלכלית ולא כלום אלא רגשית להחליט שזהו.מה אתה מייעץ לי לעשות לפנותתודה

ד"ר אורן חסון
אני חושב שאת עדיין מאמינה בקשר
19.10.2017 • 15:17

אוריה יקרה,
נראה לי שנקלעתם למעגל רע, שבו כאשר משהו קורה התקשורת ביניכם אגרסיבית והוא, כפי שהגדרת, בא עם "אמירות ה' ישמור. מאד כוחני ולוחמני". מה שמשניא אותו עליך, וגורם לך להתרחק, ואז, כשהוא מרגיש שאת מרוחקת, הוא פגוע, מרגיש דחוי, ועל כל דבר קטן נוסף מגיב שוב באגרסיביות נוספת משלו. לא פלא שבמצב הנוכחי, כשאתם במעגל הרע הזה, את נמצאת, רגשית, במקום אחר.אני לא יודע אם הספקת כבר להתאהב במישהו אחר, או שזה מעבר לפינה ואת רק מרגישה כמהה למשהו אחר, קרוב ונעים יותר. אני רק מבין שרגשית מאד קשה לך איתו. מצד שני, את יודעת שיש הרבה טוב בקשר איתו, כמו למשל הקשר המשפחתי הרחב שמאד מועיל לילדים שלכם, ואולי גם נותן לך ביטחון. האם ניתן למצוא איזה שהוא קיום משותף בין העולמות האלה?אני לא בטוח כרגע. אני חושב שגם אם את חושבת על דרכך החוצה, את עדיין לא משוכנעת שזה מה שאת רוצה. המחיר של היציאה החוצה, מבחינתך, כרגע הוא מחיר גבוה מדי. אני חושב לכן שאולי הכי נכון הוא להתחיל בטיפול זוגי שיעזור לך למצוא את הגשר שהיה לך אליו, ולעזור לו לבטוח בך, ולמתן את התגובות שלו כלפייך, כדי שתוכלי להרגיש אהבה מצידו, שאולי ישנה היום, שאולי את עדיין מאמינה שהיא ישנה, אבל שקשה לו מאד לתת ולהראות אותה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אוריה
אני חושב שאת עדיין מאמינה בקשר
20.10.2017 • 13:47

היי,אין לי איש ואף אחד מבחינת אהבה או התאהבות. אני בעצבות ובקושי לכאב שיש לי, ולזוגיות הזו. אני נעולה בלב וכן כמהה לאהבה וליחס חם. למישהו שיראה אותי יפה או שאראה בעיניו אותי יפה. לעומת בעלי שזה כל הזמן את ואת ואת ואת.לגביי אם אני בדילמה...או לא סגורה...נכון, כי זו החלטה מטורפת.אך בוא ואספר לך מה היה שלשום ותבין איפה אני- לדעתי אני חווה אלימות נפשית ומילולית.לפני יומיים הוא אומר לבבנו בן 4 ששתה שוקו שיזהר ולא ישפוך ואז- אם תשפוך אני לא מנקה אמא תנקה- \גיחכתי ואמרתי לו מה זה המסר הזה שאתה מעביר לילד? הוא אמר אני שוברת לו את המילה ואמרתי לו שלדעתי זו לא שבירת מילה אלא מלמד את הילד משהו אחר לגמריי.תחשבי שאני x או y 0 הכוונה גברים שהם מכרים מהעבודה.וכמובן דיבר לעצמו במטבח בלוחמנות מרתיענ ואני ישבתי בסלון.חזר לסלון ראה שוקו שנשפך ליד המחשב ואמר- את רואה ששפוך ולא תנקי ? ( כמובן שזו קביעה שלו)אמרתי לו אתה לא מנהל מלון שלמה המלך ואני העובדת שלך ואתה נותן לי ציון- מאיפה קבעת שראיתי? ואני לא עובדת אצלך! מאיפה קבעת שראיתי ומה זה הפנייה הזו אליי.והוא כמובן אמר ייאלה יושבת לי בספה כמו גבר.זה עד לפה.יום למחרת מנסה להבין איפה אנחנו עומדים כי יודע שאני רוצה לחתוך. כי ההתנהגות הביריונית שלו זו לא פעם 1.ואז מתחיל לדבר שאצליבמשפחה אין כבוד לגברים ואמא שלי העיפה את אבא שלי כי כך וכך וכך וכי ההורים שלה גם היו ככה.....בקיצור לכלוך.ואז אומר לי ייאלה קיבלת....מההוא מהעבודה שלך.......ואני לא מגיבה לכל האמירות הפוגעניות האלה. ופשוט אומרת לא אקח חלק בזה.המשיך לומר דברים שכך הוא תופס את המציאות בנינו שמנותקים מהמאמת.אז עכשיו מבין ? אני רוצה להתגרש , אני בתחתית. כשאין כבוד אין שלום בית ולא יהיה לעולם. מה יש לי להפסיד ? התעללות נפשית?מותשת ,הגיע הזמן ההחלטה

ד"ר אורן חסון
בדרך להחלטה?
22.10.2017 • 10:36

אוריה יקרה,
אני מבין את המצוקה שלך, אבל עוד לא החלטת. וזה מה שניסיתי לומר לך. יתכן שאת חושבת שיש סיכוי לזוגיות שלכם, אבל עכשיו אני מבין שפחות ממה שחשבתי. אבל כך או כך, עוד לא החלטת מה לעשות עם זה, או לפחות עוד לא אספת את הכוח שלך לעשות את זה. האם כי את חושבת שיש סיכוי למה שיש ביניכם? - אם כן, לכו לייעוץ זוגי. אני מבין שהוא חושש מההחלטה שלך ללכת, ואולי יסכים אם יבין שזה הסיכוי האחרון שלו.אם את חושבת שאין, אז את כנראה צריכה לאסוף את הכוח לעשות את זה, שבין היתר, זה אומר לבנות לעצמך תוכנית עבודה של פרידה, ושל עתיד בלעדיו. כנראה שעוד לא עשית את זה, ובלי זה קשה לעשות את הצעד הזה. חשבי על זה היטב, ובני לעצמך תוכנית עבודה, כי זה באמת צעד לא פשוט. ואם את חושבת שזה מה שאת רוצה ושקשה לך נפשית לעשות את הצעד הזה, אולי כי את צריכה להיות יותר שלמה איתו, אולי כי את צריכה לבנות לעצמך מעגלי תמיכה לתהליך שאת אולי מרגישה שעוד אין לך, ואם את מרגישה שתמיכה נפשית מקצועית תעזור לך, לכי לבדך לטיפול כדי לקבל את כל אלה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083