קשר רגשי מורכב: סיכונים והשלכות

תאריך פנייה: 15.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אילנה
קשר סבוך
15.01.2007 • 21:50

לפני כ-10 חודשים פגשתי מישהו דרך האינרנט, ובתחילה הוא ביקש שרק נתכתב וציין שהוא לא מחפש בת זוג, בייחוד לא חילונית, ורק ישמח להתכתב. הוא זה שפנה אלי. הוא אמר שאני ממש מוצאת חן בעיניו והתחלנו לדבר והיה פשוט מדהים וכייף. אחרי יומיים הוא כתב לי שהוא מעדיף שנחתוך את הקשר בינינו, כיון שהוא ישר מרגיש שהוא מתאהב בי וזה לא משהו שהוא מסוגל להתמודד איתו עכשיו, ושהוא מקווה שאני מבינה ושיהיו לי חיים מדהימים. אמרתי לו שאני מקבלת ומבינה למרות שאני מאד מצטערת כי גם אני הרגשתי קשר ממש חזק בינינו ושיהיה לו בהצלחה. אחרי שלושה ימים הוא פנה אלי שוב ואמר שהוא לא מסוגל להתנתק שהוא חושב עלי כל הזמן. אז התחלנו לדבר בטלפון. הוא היה מיעץ לי ומקשיב לי ומהר מאד הוא ממש קרא אותי ואז התחיל להיפתח אלי גם וסיפר לי דברים מאד קשים על עצמו ואני גם על עצמי, גילינו דברים משותפים והוא סיפר לי על הקושי שלו להכנס לקשר אינטימי אמיתי (אין לו קושי עם מין, אלא קושי עם אינטימיות שבאהבה וקשר). אמרתי לו שניקח את זה לאט. שאנחנו צריכים להיפגש ולצאת ולהכיר ולהתמודד עם הדברים כשהם עולים. הוא פחד להיפגש. עלי לציין שראינו אחד את השני בשלב הזה במצלמה ונמשכנו מאד אחד לשני. בכל מקרה בשלב מסויים הוא אמר שהוא סוג של מאוהב בי (מילים שלו). ושזה מפחיד אותו. והוא נעלם לכמה שבועות. אחרי כמה שבועות הוא יצר קשר איתי ושאלתי אותו איפה היה ולמה הוא נעלם ככה. הוא אמר שהוא ניסה לברוח. ניסה לשכוח אותי. אבל שזה לא הצליח. אבל שממש קשה לו והוא לא מסוגל להתמודד עם כל הרגשות האלה עכשיו (זה קשור לדברים מאד טראומטים שעבר בילדותו). לאט לאט הוא התחיל להיות יותר מרוחק. אבל מצד שני ביקש שאחכה לו, שלא אצא עם אחרים, שנהיה ידידים אקסלוסיבים, אבל הוא נלחם עם עצמו. מנסה להיות מרוחק כדי לא להרגיש. ומצד שני מרגיש כל הזמן פגיע ולא לגמרי בוטח. הוא החליט שהגיע הזמן שיתחיל טיפול אבל דוחה את זה כל הזמן. אומר לי שהוא לפעמים לא מרגיש כלום פשוט אפאטי, ומדוכא נורא, ופעמים אחרות הוא מאוהב בי. ניפגשנו בכל החודשים האלה רק פעמיים. זה לקח המון שכנוע מצידי. כל פעם אנחנו קובעים והוא מבטל ברגע האחרון ואומר שהוא מפחד מכל הרגשות שיעלו, שהוא לא יוכל לדכא אותם יותר ושזה לא אפשרי לו עכשיו להיות מאוהב באופן שלם ולתת מעצמו. הוא מפחד גם מהמשיכה הגופנית ביננו, ולא רוצה שזה יהפוך למן יזיזות במקום אינטימיות אמיתית. אז גם בגלל זה אנחנו לא נפגשים. (בפגישה הראשונה אכן שכבנו והוא הרגיש שזו היתה טעות אומללה שברחנו לסקס במקום להתמודד עם רגשות וכו'..גם אני הרגשתי שאולי זה היה מוקדם מידי ולא ממקום יציב וטוב. הסקס אגב היה מאד אינטימי בעיני ורגיש). כל חברותי מיעצות לי לשכוח אותו. שהוא משהה את חיי לשווא. שהבקשה שלו שאהיה סבלנית לא תוביל לשינוי בסטטוס בזמן הקרוב כי יש לו עוד המון דרך לעבור עם עצמו ברמה הטיפולית. אני כבר מאוהבת בו לגמרי, כל כך כייף לי לדבר איתו, הוא חכם בעיני ורגיש ומקסים. אבל מצד שני אני בוכה כל הזמן בגללו. בודדה מאד עם עצמי בלעדיו באופן גשמי. והנסיונות שלו מידי פעם להתרחק כדי להדחיק את רגשות האהבה שלו רק מכאיבים לי. הוא מצידו אומר שהוא לא רוצה להכאיב לי ושאולי עדיף שננתק קשר אבל אז הוא לא רוצה ונבהל מן האפשרות שזה עלול לקרות. הוא אומר נהיה ידידים ולאט לאט נהפוך את זה ליותר ובסוף נראה מה יהיה. הוא גר בדרום ואני במרכז. הוא דתי ואני בתהליך של התחזקות בהשראתו ומכיוון שזה מאד מתאים לי. אני רואה את עצמי מתחתנת איתו אבל מצד שני הכל כל כך תלוש ואין בינינו קשר אמיתי. הכל וירטואלי. אני מרגישה שאולי הוא פשוט צריך אותי בתור תמיכה אבל נוח לו לא לשנות את הסטטוס כל עוד זה קשה לו, והוא יכול "להחזיק" אותי ככה עוד המון זמן או שבסוף הוא ירגיש את הפער בין הרצון שלי להפוך את הקשר לאמיתי עכשיו לבין הקושי שלו ויחליט בעצמו לפרק את הקשר ביננו, וזה כמובן בשלב הזה ישבור אותי לגמרי. זה סוג של פנטזיה נראה לי שאני חוזרת עליה בקשרים רבים, אבל הפעם חשבתי שאולי היה סיכוי למשהו אחר. ובכן...

ד"ר אורן חסון
הימורים במצב של חוסר יציבות רגשי
17.01.2007 • 16:55

אילנה יקרה,
הסתבכת רגשית עם גבר שהוא מסובך רגשית, שהאמונה הדתית שלו רק מוסיפה לסיבוך שלו. גם לייסורי המצפון שלו באשר לקשר איתך.לא כתבת בת כמה את. זה קשור למחיר שאת משלמת. את לוקחת סיכון כשאת ממשיכה את הקשר איתו. קחי את זה בחשבון. אם זה לא יעבוד, ויש סיכוי שאינו קטן שזה לא יעבוד, אכן "תבזבזי זמן" בדרך לנישואים. אבל לעומת זאת, תחיי רגשית כפי שאולי לא תעשי אחר-כך, הן לטוב והן לרע. המצב הנוכחי של חוסר ודאות, של עליות ומורדות, מעצים את הרגשות, הן את האושר והן את הסבל. גם את זה, אם את יכולה, קחי בחשבון. וקחי בחשבון גם שחוסר היציבות הרגשית שלו ימשיך גם אם תחליטו להיות ביחד, וגם אם תחליטו למסד את הקשר ביניכם. בכל מקרה, אני מאחל לך שתבחרי את מה שהכי נכון לך, ושתהיי מאושרת שם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083