קשר מתמשך: מה לעשות?

תאריך פנייה: 16.10.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מתוקית
אמון
16.10.2014 • 14:38

שלום
ד"ר חסון,אני ובן זוגי, בני 24 ביחד שנה.אני ובן זוגי מכירים כבר כמה שנים. ורק לפני שנה חידשנו את הקשר שהפך מיד למשהו קרוב ואינטימי. בגלל ההיכרות המוקדמת שלנו הקשר נהיה חזק מההתחלה שלו ומאוד קרוב גם בחודש הראשון שלו.לפני כמה ימים הסתכלתי לו קצת בפלאפון, כמו שרוב הנשים עושות (חשוב לציין שהוא היה ליידי באותו זמן, לא עשיתי זאת בסתר), ופתאום ראיתי התכתבות ישנה שלו עם ידידה (ההתכתבות הייתה בחודש הראשון מתי שהתחלנו לצאת. ממש תחילת הקשר). תוכן ההתכתבות היה מאוד פלרטטני ומיני במובן מסויים.אני גיליתי על ההתכתבות הזאת רק עכשיו. ואני מרגישה נבגדת. בן הזוג שלי יודע שמה שהוא עשה היה לא בסדר, ומאז אותה התכתבות לא היה שום דבר דומה לזה והוא נאמן לי ב100%. הוא אמר שהוא מבין שזה משהו שאסור שיקרה ושלא הייתה לשיחה הזאת המשכיות, זאת סתם הייתה שיחה בצחוק, נגמרה וזהו. הוא גם סיפר לי שכל מערכות היחסים שלו היו כאלה שהוא מדבר עם ידידות והחברה שלו מדברת בחופשיות עם ידידים. אצלי הדבר כמובן לא מקובל. הוא מסביר שהוא היה אדם שונה בתחילת הקשר שלנו ובזכותי הוא השתנה.זה כמעט נגמר מהצד שלי, אבל הוא לא וויתר. ממש נלחם על ההזדמנות לשנות את זה. אני מאוד אוהבת אותו והרגשתי שאני לא באמת מסוגלת לסיים את זה. אבל מצד שני, מרגישה מאוד כבויה. קשה לי לראות את ההמשך באותה צורה שראיתי את הדברים קודם.כרגע הוא ממש מנסה לתקן את זה ולהחזיר שוב את האמון שלי בו. ואני כמובן באותה הרגשה לא מצליחה להמשיך.. וחשוב להגיד שאנחנו ממש לפני מעבר מגורים משותפים, משהו שאמור לקרות בימים הקרובים.השאלה שלי היא איך עושים את זה? איך אפשר להתגבר על זה... ואיך עוברים את זה ומצליחים להמשיך הלאה ולהתנתק מההרגשה הזאת. פשוט לחזור לאותה תחושה שהייתה לפני שגיליתי את זה...בהערכה ותודה רבה מראש!

ד"ר אורן חסון
מה הוא ביסודו?
18.10.2014 • 21:17

מתוקית יקרה,
תחילת קשר היא משהו עדין ומורכב. אנשים עוד לא בטוחים אם הדבר החדש הוא זה, ולכן גם לא נוטים לבטל מיידית את כל הקשרים האחרים. זה קורה הרבה, גם לאנשים ישרים בלבבם. את מדברת על קשר שיש לך איתו שנמשך כבר שנה, ועל התכתבות שהיתה לו לפני אחד עשר חודשים. אני תוהה אם לא הכרת אותו מספיק כדי להבין שהוא ביסודו אדם ישר. הוא רוצה בך, ומנסה להחזיר את האמון שלך בו, וזה קשה לך לא כי הארוע חדש, אלא כי הוא חדש עבורך. את רוצה גם ללמד אותו שזה לא מקובל עליך, ושלא יחזור על זה. אבל את לא באמת רוצה להיפרד ממנו. זה הרושם שלי.העניין הוא שאני לא בטוח שאת יכולה, וכאן אולי הקשיים שלך. קראי בבקשה גםהתכתבות קודמת שלי עם אלינה(את כולה).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083