קשר מרחוק: מה קרה?
מלכה
משבר
⌄
שמי מלכה אני בת 25 מהצפון, לפני כ 7 חודשים הכרתי בחור שפעם ראשונה בחיים שלי הרגשתי שטוב לי איתו והכול מושלם , עד לפני זה לא הצלחתי באף קשר תמיד אחרי 2 דייטים הכול היה מסתיים . לאחר 3 חודשים של זוגיות הוא הודיע לי שהוא עובר לעבוד בחול וחוזר בעוד 3 חודשים והוא מאוד מעוניין להשאר איתי בקשר, לאחר הרבה מחשבות הסכמתי.לאחר 3 חודשים הוא הודיע לי שהמעסיק שלו מבקש שישאר עוד חודשיים נוספים והוא מאוד מתגעגע ורוצה לחזור כבר אבל אין לו בררה. גם את זה קבלתי והמשכתי לחכות. באחד הימים היה לנו ריב הוא ביקש סליחה ואני מאוד כעסתי ואמרתי לו שאני לא מעוניינת בסליחות שלו. לאחר מכן, הוא פשוט הפסיק לדבר איתי ,לאחר מספר ימים אמרתי לו שצריך לפתור את הבעיה שלו ולדבר , הוא ענה לי שמבחנתו זה קו אדום והוא מאוד נפגע. המשכתי לנסות ולכתוב לו , אך לא קבלתי שום מענה ממנו.אני לא יודעת מה לעשות, האם להמשיך ולנסות להתעקש או שזה תרוץ בשביל לסיים את הקשר ואני צרכה להמשיך בחיי.תודה
ד"ר אורן חסון
יחסים מרחוק
⌄
מלכה יקרה,
הקשר שלכם, שהיה מעולה, נמשך 3 חודשים ונפסק עם תקווה, אבל המשיך רק ממרחק. מה היה ביניכם בזמן הזה של המרחק? - אני לא לגמרי בטוח. לא ממש כתבת, פרט לכך שבאחד הימים, לא מזמן, אני מניח, רבתם, והיית כועסת מאד ואמרת שאת לא מעוניינת בסליחות שלו. ומתברר שמשהו נמאס לו, והוא כר לא מעוניין יותר בקשר איתך.אני לא יודע אם זה "תרוץ בשבילו". זו אפשרות כמובן, אבל בהחלט ייתכן גם שזה רק משהו שקל לך יותר לחשוב ולומר לעצמך, כי אז את גם אומרת לעצמך שאולי צדקת במשך כל הזמן הזה, כאשר פקפקת באהבה שלו אליך, ושאולי החשש שלך שהוא לא באמת רוצה ולא באמת יחזור אליך, היה אמיתי, ושגם הפגיעה שנפגעת מעצם זה שנסע לעבודה הזו, מוצדק. אם הפגיעות הללו, וחוסר האמון שלך גם גרמו לך "לבדוק אותו" במהלך התקופה הזו, ולהביע חוסר אמון וחשדות מסויימים ברצון הטוב שלו, ואם זו הסיבה למריבות חוזרות שאולי ביניכם, אז יתכן שזו הסיבה שבגללה נמאס לו מהויכוחים, והגיע למסקנה שלא קל לו איתך. בהחלט יכול להיות שלא הייתם מגיעים לכל זה אם הייתם נשארים כאן ביחד, אבל כנראה ששלושה חודשים של קשר לא הספיקו, בגלל, בגללו או בגלל שניכם, כדי לתת לך את ביטחון שהקשר הזה יציב וחזק, ושהוא ישרוד את תקופת הפרידה הזו.אגב, מכיוון שאני לא באמת יודע על מה רבתם, יתכן שבכלל זה היה הפוך, והוא היה זה שלא בטוח בך ועל כך רבתם. כך או כך, שניכם עברתם "קווים אדומים" או לפחות קרוב אליהם, ואת אמרת לו שאת לא מעוניינת בסליחות שלו, והוא הסיק את המסקנות.זה לא אומר שלא תוכלו ליצור קשר מחדש, אבל כדי ליצור אותו, רצוי שתשאלי את עצמך מה באמת הפריע לו, ואם את יכולה להראות לו שאת מבינה ממה הוא נפגע, וגם לשמור על כך, ולתת לו ביטחון שזה לא יחזור. אני לא יודע אם את רוצה לעשות את זה, ואני גם לא יודע אם הוא היום מוכן לתת לך את ההזדמנות. אם את רוצה, וחושבת שהקשר הזה יכול להיות שווה את המאמץ, אז שווה לנסות שוב. במחשבה, ומתוך שיקול דעת, כדי לעשות זאת נכון.