קשר מורכב: מה הסיכוי שידע?
הילה
המון מחשבות עכשיו אפשר לחשוב..
⌄
היי, שמי הילה ואני בת 26 לפני כמה חודשים הכרתי בחור בן 29... השיחות היו מדהימות , לא זכור לי שהייתה לי כימיה כזאת עם בן אדם אחר... אך המפגשים פסקו לאחר חודש וחצי. הוא טען כי הוא כרגע לא יכול להכנס למצב של מערכת זוגית ושהוא צריך לעבור תהליך עם עצמו וביקש שנמשיך לדבר בתקופה הזו אך לא להיפגש..) החלטתי שלא להמשיך לדבר איתו.. כי הדבר גרם לי צפייה מסויימת... וכך הדבר נגמר. לאחר כחודשיים נזכרתי בו ושלחתי הודעה.. דיבר איתי שוב בעניין רב, אך ללא שינוי ברצונו. ומאז עברו כבר כמה חודשים.... אני בתקופה קצת לחוצה. לומדת סמסטר קיץ - הנדסת חשמל- עם המון מבחנים על הראש-! ולכן גם לא פנויה להתחיל משהו חדש כרגע... ויוצא שאני חושבת בעיקר על הבחור הזה.... עולות בי המון מחשבות שמבחינתי אי אפשר לעשות איתם כלום כרגע: האם זה באמת טיימנג ויוכל לחזור מתישהו, האם הוא פשוט מתוסבך, ואם הוא מתוסבך אז האם יפסיק, ומתי... הכל דיי בכיוון עתידי-אני לא רוצה ליצור איתו קשר כרגע הן מבחינת הלימודים והן, שכבר ניסיתי לפני חודשיים וזה לא צלח... אני יודעת שהכי טוב לשחרר דברים.. ואפילו אם מקווים שיחזרו לתת לדברים לזרום ולראות מה קורה בהמשך......אני גם ריאלית, ויודעת שאם זה לא ילך הכל יהיה בסדר, והמחשבות בסופו של דבר יפסקו.... אבל אולי דווקא התקווה שמשהו יקרה בעתיד ( ואני לא ממש מצליחה לנתק את התקווה הזאת למרות שניסיתי) דווקא התקווה משאירה אותו עדיין במחשבות....
שנה טובה!
ד"ר אורן חסון
אם ומתי יש סיכוי שזה ידעך
⌄
הילה יקרה,
את מבינה הרי שהכל אפשרי. שהוא מתוסבך, כלומר, מתקשה ליצור קשר מסיבות כלשהן שקשורות אולי למצוקות שלו, פיזיות או נפשיות. אולי אפילו שכנע את עצמו באמירות שגויות כמו: אני מאד רוצה, אבל אם לא אוכל להתפנות לזה במאה אחוז, היא לא תבין שאני רוצה, אז אני צריך להמתין. או אמירה מסובכת ומסבכת דומה אחרת. אבל אולי גם את היא לא מה שהוא באמת רוצה, גם אם הרהר בזה לכמה רגעים. אולי משום שהיה לו קשר אחר מתנדנד, שהפסיק להתנדנד או שהוא קיווה שיפסיק להתנדנד, ולא רצה לספר לך עליו, כדי לא לקלקל משהו שאולי יהיה איתך, אם ירגיש שהוא מתפנה מהתקווה שלו שאולי זה יעבוד.אני מבין אותך, ומבין את התסכול. כל עוד ממילא אין לך פנאי להתחיל משהו חדש, את יכולה "להרשות לעצמך" לשמור תקווה איתו, כי ממילא את לא מפסידה כרגע דבר. אלא אם העובדה שאת חושבת על זה הרבה, מפריעה לך ללמוד.סביר להניח שאם וכאשר תהיי עסוקה מאד, ובודאי אם וכאשר תתפני להיפגש עם גברים ולחשוב על גברים אחרים, ועוד יותר אם זה יצליח לטעת בך תקוות חדשות, ריאליות יותר, אז זה ידעך.