קשר מורכב: לחצים משפחתיים ודת
maria(just one)
על מה שקורה איתי לד"ר אורן חסון
⌄
לד"ר אורן חסון שלום רב.את האמת אני לא יודעת מאיפה להתחיל.אני מקווה שאתה זוכר תסיפור שלי מאז .והצעת לי ללכת לפסיכולוג ואני בעצם לא הלכתי.כי בתוך תוכי האמנתי שהחבר שלי עוד יחזור.את האמת לפני שבוע ביום שלישי דיברנו ביחד ואני רוצה להגיד לך במפורט מה השיחה ואולי תוכל להציע לי משהוא או להגיד לי מה כל זה.דיבר איתי לאחר שנכנסתי למסנגיר הציע לי לדבר. ובשעה מאוחרת הוא התקשר.דיברנו שאלא ותי איך אני מרגישה סיפרתי לו שהכל בסדר איתי ואני בכלל לא מרגשיה כך.אבל לא הראיתי לו שכואב לי ואני חלשה להיפך הראיתי לו כמה אני מצליחה בלימודים ובעבודה והכל בסדר איתי. והוא כל הזמן הזכיר לי שהוא לא רוצה אותי ולא רוצה לחזור אליי.ואני הבנתי את זה.ואמרתי לו שגם אני לא.למרות שאני כן רוצה.וכל הזמן שאל אותי מה אני עושה ואיך הולך לי ובכלל לא הזכרתי לו תבעייה שהייתה בינינו. הייתי ממש ממש רגועה.אמר לי מרייה אני כבר שבועיים שלא יכול לישון לא יודע מה לעשות משעמם לי אני כל הזמן רב עם כולם.וכבר שבועיים אני מחפש תמספר שלך לדבר איתך.אך אין יל אותו (אבל אני לא אחזור אלייך)הוא כל הזמן התעניין מה אני עושה וכזה כאילו שהוא מקנא אך לא הראה.והרגשתי בקול שלו שהוא עצוב אך בחיים לא יגיד לי שהוא רוצה אותי.לאחר יומיים התקשרתי אליו כי הרגשתי שהוא לא מרגיש טוב ואכן כן יצא שהוא לא מרגיש טוב שאל אותי איך ידעתי אמרתי לו אני מרגישה וסגרתי תטלפון.הוא חזר אליי יותר מאוחר ודיברנו הייתי ממש ממש ממש הכי מנומסת הכי קלאסית לא הראיתי לו שכואב לי ולא הראיתי לו שאני כן רוצה אותו.עודדתי אותו פתרתי לו תבעייה עודדתי אותו וכיוונתי אותו כמו שהייתי אז.הוא שתק כזה לא יכול לדבר בסוף התפרץ מה את חושבת שאני אחזור אני לא אחזור .אז אמרתי לו אני בכלל לא רוצה את זה.(ואם מפריע לך שאנחנו מדברים אז אל תדבר)אז הוא אמר זה לא זה.הוא רוצה אך מפחד.הצעתי לו להיפגש הרי אנחנו שני בוגרים וכבר עבר חודשיים לא דיברנו לא התראינו לאחר הפרידה הוא לא הסכים.הוא מפחד כי עדיין מרגיש משהוא הוא אמר לי אם אני אראה אותך אני אחזור ישר.והוא כזה נחנק בגלל שדיברתי איתו בצורה הכי טובה הוא לא ציפה שאני אהייה הכי טובה איתו לאוחר שעזב אותי בצורה הכי מכוערת שיש ולא התחשב בי.רק עודדתי אותו ואמרתי לו החיים יפים תצחק לא שווה להתעצבן בגלל טעויות של אחרים.אבל מבפנים כאב ליממש ממש כאב לי רוצה אותו אך לא הראיתי לו שאני חלשה בכלל לא.רק הראיתי לו שאני בחורה הכי חזקה והכי עומדת על הרגליים ושיש לי תכבוד העצמי שלי.הוא לא יכול לצאת יותר ואמר לי אני לא יכול אני הולך לישון וסגר.(מה זה אומר ד"ר בבקשהההההההה תעזור לי)האם מה שאני חושבת נכון? שהוא עוד יחזור שהוא עוד רוצה אותי?שהוא התחיל להרגיש שאני חסרה?האם איך התנהגתי אליו בצורה הכי טובהה והכי יפה וקלאסית זה הפריע לו איך קיבלתי אותו לאחר ששקיבלתי את היחס הכי הכי מגעיל ממנו אוני החזרתי לו יחס טוב?תעזור לי אני עייפה מאוד...
ד"ר אורן חסון
חזקה וקלאסית, וזה מבלבל אותו
⌄
מריה יקרה,
הסיפור ביניכם מורכב, לא רק כי הוא סיפור של אהבה וקשרים שנסתיימו, אלא גם כי הוא סיפור של אהבה בין שתי דתות, עם לחצים משפחתיים מסורתיים. ואין ספק שגם לזה יש חלק בהחלטות, בעיקר שלו. כי לפי מה שאת מתארת, הוא מרגיש לחוץ. יכול להיות שהוא רוצה להיות איתך, ונכנע ללחצים משפחתיים, ואולי אפילו פוחד מהם. אבל גם ייתכן שהקינאה שלך בגלגול הקודם, השפיעה גם היא.עשית את הדבר הנכון, ושאת חזקה וקלאסית, וזה דבר שאולי היה חסר לו קודם בך. ואולי לכן הוא קצת מבולבל, כי התרוץ שלו, שאת חלשה ומתמוטטת מהר, ומתווכחת איתו ללא סוף, כבר לכאורה לא קיים. כך שאמנם הוא אומר שהוא לא רוצה אותך, ושאין סיכוי שתחזרו, אבל יכול להיות שהוא כן רוצה בך, וכשאת לא נותנת לו סימנים שקשה לך בלעדיו, הוא מאבד בטחון. לכן, אולי כן היה כדאי שתאמרי לו: אתה יודע שאני כן הייתי רוצה להיות אתך, אבל אם אתה לא רוצה, ואם קשה לך, אתה לא צריך לדאוג לי. אני לא אשבר. אני יודעת שאני צריכה להמשיך הלאה, ואני אתמודד עם זה, ושיהיו לך חיים נפלאים.אבל גם: לדעת שאם הוא לא יודע לחזור אליך בתוך תקופה נתונה, של חודש-חודשיים, שאת צריכה להמשיך הלאה. כי אם הוא חלש מדי, את צריכה לא לוותר על החיים שלך. גם אם היום את לא כל כך מרגישה את זה, את יכולה להסתדר בלעדיו, ויכולים להיות לך חיים מאושרים. זה רק ייקח זמן.
maria(just one)
חזקה וקלאסית, וזה מבלבל אותו
⌄
ד"ר אורן חסוןאני ממש ממש מודה לך על כל העצות שאתה נותן לי.זה ממש ממש מעודד אותי ונותן לי הרגשה נפלאה.הרגשה של ביטחון עצמי וגאווה.אני ממש רוצה תקשר הזה ותמיד אשמח לעצות שלך.אבל אני לא אהייה חלשה ולא אתמוטט אני אהייה בחורה ממש חזקה שתדע איפה היא עומדת.באמת תודה רבה מכל הלב