קשר מורכב: האם את מוכנה לחיות כך?
אלמונית
תיסכול אחד גדול
⌄
שלום
ד"ר,יש דברים בקשר שלי עם החבר שלי שמאוד מפריעים לי..אני אפרט אותם, ובבקשה אמור לי מה אתה חושב, מה עליי לעשות..דבר ראשון- הוא לא אוהב שאני מספרת לו דברים..! אני באה לספר לו משהו, והוא עושה לי "ממ לא מאמי לא".. משהו כזה.. הוא לא אומר לי בתקיפות או משהו שהוא לא רוצה שאספר, אבל הוא מנפנף אותי בוא נגיד ככה..אני מרגישה שיש הרבה דברים שנשמרים בפנים שאני רוצה לספר לו, והוא לא רוצה לשמוע.. כי הוא אומר שאלו דברים לא חשובים.. פעם באמת הייתי מפרת לו שטויות לא מעניינות, אז הפסקתי עם זה.. אבל יש דברים שמאוד חשוב לי שהוא ידע, אבל זה לא מעניין אותו! הוא אומר לי "אני גאה בך כל הזמן".. אבל מה אתה גאה אם אתה לא יודע מה אני רוצה לספר?!?!?דבר שני- במקרים למשל כמו שהסברתי מקודם, שיוצא לנו ריב כי אני רוצה לספר לו, ואז הוא אומר שהוא לא רוצה לשמוע, ואני מדברת איתו על זה שזה מפריע לי והכל.. מה הוא אומר לי?! "תשכחי מכל המחמאות שנתתי לך היום".. או מכל הדברים הטובים שהוא אמר לי היום.. מה הקשר בכלל?!?!? אוף הוא מעצבן לפעמיםדבר שלישי- הוא מנתק לי כאלו אין מחר!! הוא אומר שככה הוא, שהוא משתדל כמה שפחות, אבל ככה הוא.. ושאני צריכה לקבל את זה..דבר רביעי- הוא מקלל אותי!! כשהוא עצבני הוא מקלל אותי..! בלי מעצורים פשוט מקלל.. מאשים אותי בדברים.. אני מוצאת את עצמי באה אליו ואומרת סליחה רק כדי לגמור את הריב.. ואני יודעת ומבינה שצריך להתפשר לפעמים, ושלבקש סליחה לפעמים גם כשחושבים שצודקים.. אבל על מנת לסיים ריב, צריך לעשות את זה.. אבל כמה אפשר?!?!?!?דבר חמישי- הוא מתחיל לשלוף את ה-"אני אפרד ממך אם.." חופשי חופשי... מה הקטע שלו לאיים עליי כל כך הרבה שהוא ייפרד ממני?!?!?דבר שישי- הוא טוען שאני לא מטפחת את עצמי כמו שהוא היה רוצה.. ואני יכולה להגיד לך עכשיו ברצינות, שאני כן מטופחת.. אני כם משקיעה בעצמי..ואני לא סתם אומרת... אבל לא, בשבילו, אני לא מספיק מטופחת..דבר שביעי- העלתי 2 קילו.. וזה נורא מפריע לו.. אני מבינה שהוא רוצה שיהיה לי גוף יפה, אבל לפעמים זה כבר ממש מציק.. אבל הסעיף הזה פחות רלוונטי, כי זה לא כזה מי יודע מה.. זה לא שהוא ממש עושה את את המוות או משהו.. בתם הייתי רוצה שלא יהיה לו משנה השני קילו הנוספים האלו..שאגב, אני בדיאטה עכשיו..דבר שמיני- הוא לא אוהב שאני בוכה.. אם אני בוכה, הוא מתעצבן עליי!!!!! אוף איתו!!!!!!!טוב אני כל כך מתוסכלת מכל העניינים האלו... עם כמה שזה מוזר שאגיד את זה, הוא בנאדם מקסים ואני מאוד אוהבת אותו... אבל הדברים האלו שהוא מתנהג לפעמים ככה, אני לא יודעת כבר מה לעשות יותר........!!! אני לא רוצה להיפרד ממנו, אבל הוא כמו קיר..!! אם הוא רק היה בנאדם שיכול לשבת ולהקשיב לכללל מה שיש לי להגיד, מבלי להתעצבן באמצע....אני מאוד מצטערת שזה יצא לי כל כך ארוך..תודה מראש :)
ד"ר אורן חסון
לפעמים הוא תסכול גדול ואגוצנטרי.
⌄
אלמונית יקרה,
יש לך איש שהוא מקסים לפעמים. זה בעיה, כי לפעמים הוא מאד לא מקסים, ולפעמים הוא רק תסכול אחד גדול ואגוצנטרי, שאותו הוא מורח עליך מכל כיוון אפשרי.אלו הם דברים שאפשר לנסות לפתור במסגרת של יעוץ זוגי (לא כתבת בני כמה אתם). ואם זו אינה אופציה, קחי בחשבון שזה מה שהוא, והוא לא ישתנה לך לבד, וגם שכמעט ודאי, לפי תאורך, שאין בכוחך לשנות אותו ואת דרכו. שקללי את הרע ואת הטוב, ושאלי את עצמך אם את מוכנה לחיות כך בעשר השנים הבאות. ואני מתכוון לכך. אל תסווי את הדברים, ואל תקשטי אותם.כךייראו חייכם המשותפים. אולי גם יותר גרוע בהמשך. החליטי אם זה מתאים לך.