קשר מונוגמי: התלבטויות והתפתחות
א.
מבולבלת מאוד!
⌄
שלום
!
קראתי קצת בפורום והתרשמתי מאוד מהתגובות ומהרצינות ולכן החלטתי גם להתייעץ.
לעניינו ,אני בת 22 ואני בקשר מדהים וחזק כבר 4 וחצי שנים.חשוב לציין שאנחנו ביחד מהתיכון והוא הראשון שלי בהכל ולו היה לפני זה קשר של שנה. היו קצת בעיות של יחס מצידו שתוקנו דיי מהר, אבל זה ושילוב של הפרטנרים המתחלפים של חברות שלי הולידו אצלי הרגשת פספוס, לריגושים , ולצורך התנסות בסקס עם אנשים אחרים. שמרתי את זה בבטן תקופה מסוימת, וכאשר לא יכולתי כבר שיתפתי אותו ברגשות שלי. הוא אמר שהוא כמובן מבין ואין מה לעשות זה טיבעי והצעתי אולי לקחת הפסקה של להבין עם עצמי מה לעשות, ההפסקה החזיקה בדיוק יום , מאהבה שלי אליו ומהפחד להפסיד אותו אמרתי "הכל בסדר בוא נחזור למה שהיה ונמשיך הלאה" וכמובן זו הייתה טעות, שלאחריה אמרתי לו שאני מרגישה שלא הייתי כנה איתו ואני עדיין בהתלבטות הוא נפגע מאוד מהחוסר כנות שלי. מפה לשם עשינו עוד שיחה בה אמרתי לו שאני ממש לא רואה אף אחד אחר חוץ ממנו ועוד אחד כמוהו אני לא אמצא, אמרתי לו שיתן לי זמן ואני אפתור את זה. מאז כבר עבר בערך חודש וחצי , לא אשקר אני עדיין בהתלבטות למרות שכולכך טוב לי איתו ובקשר. אנחנו מסתכלים על עתיד משותף ביחד ואנחנו באותו הראש. לפעמים אני יכולה להגיד לעצמי שאני מאושרת שאני איתו בלב שלם ולפעמים אני לא יודעת אם אני נשארת בכוח או לא או שאני כבר פשוט כולכך מבולבלת שאני לא יודעת, הדבר היחיד שאני כן יודעת שאני רוצה להיות איתו , ולפעמים אני חושבת שאני יכולה לוותר על זה כי יש לנו אחלה יחסי מין אבל, האם המחיר יהיה שווה את זה?
הפחד שהרצון לא יעבור מפחידה אותי, מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
סיכוי טוב יותר
⌄
א. יקרה,
את בעצם מספרת שאת עדיין לא בשלה לקשר מונוגמי לכל החיים. יתכן שזה בגלל האווירה שסובבת אותך, יתכן שזה עניין של אופי- שאת רוצה להתנסות, אולי גם בעניינים אחרים ולא רק עם בן זוג, לפני שתחליטי להתחייב למשהו, ויתכן שאת מחפשת עוד ריגושים והרפתקאות לפני שתחליטי להתמסד ולחיות חיים שגרתיים יותר. את בגיל כזה שבו עוד מנסים, ולוקחים את הזמן לפני החלטות מכריעות. את בגיל שבו עוד בונים קריירה ולימודים. יש מי שמעדיף להבטיח את הצד הזוגי, בין אם מתוך חרדות שמא יפספסו משהו, ובין אם מתוך אהבה, ובין אם מתוך רצון וצורך ביציבות. את קצת פחות כזו, ובכל זאת, אולי לא מאד הרפתקנית, וכך את נמצאת באמצע, ובהתלבטות. לא משהו שמישהו יכול להחליט בשבילך. בכל בחירה שתעשי יש הבטחה ויש סיכונים, ולכן קשה להחליט. כמו בכל החלטה שקשה לחזור ממנה - חשוב שתהיי שלמה איתה גם אם פה ושם יהיה קשה, כי אז תתני לה סיכוי טוב יותר, ולעצמך, ביטחון בעצמך - ולו רק כי את לא יכולה לנבא את העתיד, וצריכה להמר, וכי זה המצב כשאין אפשרות לדעת עד הסוף מה נכון.