קשר לא שווה: מה לעשות?

תאריך פנייה: 09.02.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לילי
שאלה שמציקה ,
09.02.2010 • 15:10

שלום
אני נערה בת 20 אני יוצאת עם מישהו כ-3 חודש ..בחור צעיר בן 22אנחנו נפגשים בסתר , אף אחד לא יודע על הקשר שלנו .,והדבר היחידי שמקשר ביננו הוא המין .במשך הזמן שלי איתו הספקתי להתאהב בו ,אני יודעת שהוא לא מכבד אותי ולא מעוניין בקשראני לא יודעת אם לשתף אותו בריגשותי , להתנתק ממנו , או להמשיך עם הקשר שלנו ככההאמת היא שאני מאוד נהננת איתו אבל אני לא חושבת שאי פעם יתפתחו אצלו רגשות כלפי ..אני כבר הרבה זמן עם הדילמה הזאת בלב ... אנא עיזרו לי .תודה מראש !

ד"ר אורן חסון
ידיעה, תקווה והערכה עצמית
10.02.2010 • 17:07

לילי יקרה,
אם אתיודעת, כפי שכתבת, שהוא לא מכבד אותך ולא מעוניין בקשר, אני חושב שאין דילמה. אם את לא חושבת שאי פעם יתפתחו אצלו רגשות כלפי, אני חושב שאין דילמה. אלא שאני חושב שאת מקווה שאולי הוא ישתנה כאשר תשתפי אותו ברגשותייך.ואני שואל, ואם תשתפי אותו ברגשותייך, והוא עדיין לא ירצה, מה יקרה? יותר טוב או יותר רע?ובעיקר אני חושש שהוא עלול לתת לך מסרים כפולים, כלומר, שמצד אחד יחניף לו שאת רוצה אותו כל כך, וינסה לשמור על הקשר כי הוא מחניף לו, ואולי בכלל כדי שלא לפגוע בך, ומצד שני, ירצה לשמור מרחק כדי שלא להתחייב. וסוג כזה של קשר, שבוא הוא לא רוצה אבל נותן מסרים כפולים, הוא הקשה ביותר והפוגע ביותר לאורך זמן. במצב הנוכחי, את לפחות פחות או יותר יודעת מה הוא רוצה, שזה מין. לא יותר.ואני גם חושש מכך שככל שתמשיכי איתו בקשר הנוכחי, יהיה לך קשה יותר לצאת ממנו, כי תתקשרי אליו יותר, וגם שההערכה העצמית שלך תידרדר, מהעובדה הפשוטה שאת מרשה לעצמך להיות בקשר מיני כובל, ואולי גם רגשי, עם מי שלא מעריך אותך, ושאין לך הכוח לצאת ממנו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083