קשר לא עקבי: מה עושים?

תאריך פנייה: 23.01.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ענת
לא יודעת מה לעשות
23.01.2015 • 00:21

אני בת 22 והוא בן 26.היינו ביחד בערך חצי שנה והקשר הופסק כי טען שקשה לו מאוד עם המרחקמגורים שלנו וכי זה "מבאס" אותו שכל פגישה ופגישה צריכים לתכנן ואי אפשר להיות ספונטני. (אני מהמרכז הוא מהדרום)אני מבינה לגמרי שקשה לנהל מערכת יחסים בצורה כזאת כשאנחנו נפגשים פעם בשבועייםאבל למרות הכל אני רציתי להמשיך את הקשר עד שאוכל לעבור לגור קרוב אליו.כרגע אני מתכננת שזה יקרה בחודשים הקרובים אך לצערי המציאות שלי לא מאפשרת לי לעזוב את הבית כלכך בקלות עקב בעיות כלכליות של ההורים.למרות שהוא יודע שאני מתכננת לעבור הוא לא מוכן לחכות לי!הקשר נגמר טוב, בהבנה ובלי מריבות. הוא הציע שנשאר ידידים והסכמתי.עם הזמן הבנתי שקשה לי מאוד להישאר בידידות כי אני מאוהבת בו . מבחינתו אני ידידה לכל דבר. אז דיברנו והחלטתי שהדבר הנכון הוא לנתק את הקשר לחלוטין כי לא רואה את עצמי מנהלת ידידות עם בחור שיש לי רגשות מעבר ושכל יום אני יכולה לגלות שיש לו מערכת יחסים חדשה. הקשר נותק. שבועיים שלא ידעתי כלום והייתי מרוסקת.עד שיום אחד הוא שולח לי הודעה שהוא מתגעגע ורצה לדעת מה שלומי ויצא שהתחלנו לדבר מחדש. הרגשות התחילו לצוץ אצלי וחשתי תקווה שאולי זה יסתדר.תמיד הייתה לי את ההרגשה שהוא שומר אותי על אש קטנה ליתר ביטחון והוא לא ימצא מישהי בקרוב. מרגישה מנוצלת באיזה שהיא צורה.הוא כותב לי מתי שמתחשק לו. לפעמים הוא עונה יבש ומראה ריחוק.כך שהרגשתי מבולבלת מאוד. והחלטתי שוב לנתק את הקשר. ושוב היינו בלי קשרושוב הוא צץ עם הודעה ושוב אותו סיפור. אני נכנסת לאשליות ולא ברור לי למה הוא רוצה בכלל שנהיה בקשר.אני לא יודעת מה לעשות???!!!! להפסיק לענות על ההודעות שלו? לקחת את זה בקלות? ולהמשיך בקשר ידידותי ??. אני מרגישה שהוא חושב על עצמו וכשאהיה לו את ההזדמנות הוא יתחיל מערכת יחסים חדשה.תודה

ד"ר אורן חסון
מכיוון שהוא לא עקבי
25.01.2015 • 01:01

ענת יקרה,
ראי, מצאת בן זוג מאד מוצלח, לטעמך, שאת לא רוצה להפסיד, והתנאים לא מאפשרים זאת. לפחות, מה שקורה הוא שהוא לא רואה זאת בדיוק כמוך, ולא משוכנע כמוך שכדאי לחכות, כי אולי הוא עדיין לא רוצה לחפש זוגיות לחיים, ואולי הוא אומר לעצמו שיש מבחינתו עדיין סימני שאלה, ולכן הוא לא רוצה לחייב את עצמו לחיים בקשר מרוחק, ולהקרבה שיש בזה, כשהוא לא לגמרי בטוח. מצד שני, בהחלט יתכן שהוא היה בשמחה הופך לבן זוג שלך לו הייתם מראש קרובים, כדי לבחון את הקשר כבר עכשיו, כך שהפער הזה ביניכם הרחיק אותו, ויצר אכזבה גדולה אצלך, ומן הסתם, מפריע לך להמשיך לבנות קשרים חדשים משלך.ואז נשאלת השאלה, מה בעצם הוא רוצה עכשיו? יתכן שהוא ניסה קצת והחליט שזה לא אותו הדבר ושאיתך יותר טוב. אבל אם זה היה נכון, סביר להניח שאז היה אולי עקבי יותר. יתכן, כפי שאמרת, שהוא רוצה לשמור אותך "על אש קטנה", כדי לאפשר את האופציה להיות איתך אם וכאשר הקשר ביניכם יוכל להיות יותר אינטנסיבי, ויכול להיות שזה עניין של מצב רוח, שנובע מאכזבות בעניינים שונים שיכולים להיות קשורים לעבודה, ללימודים, לחברים או לקשר שניסה ולא היה לו מוצלח, והוא מנסה להתנחם עם מי שמעריך אותו ואוהב אותו. או שילוב של הללו. חוסר העקביות שלו יוצר את הרושם הזה, ולכן באמת כנראה שעדיף לך לשמור על עצמך. ואולי גם לומר לו שמכיוון שהוא לא עקבי, את מעדיפה לנתק את הקשר, ואם הוא לא יתעקש לשמור עליו ולהחליט להיות עקבי, הבנת את התשובה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083