קשר לא ממוסד - עצות והכוונה
אלמוני
זוגיות לא למטרת מיסוד
⌄
שלום
לך דוקטור חסון,אני בן 31 יש לי בעיה בקשר עם בנות המין היפה.אני מחפש קשר חברי זוגי חלקי אבל לא למטרת מיסוד חתונה ילדים וכו"רוצה שהקשר יתפתח לאט לאט בלי לחץ.ברגע שאני מכיר בחורה אחרי זמן קצר שואלת מה אני מחפש?אני אומר קשר רציני עם בחורה אחת למטרת בילויים משותפים בית וחוץ ,אבל לא למטרת מיסוד. חלק מהבחרות נרתעות מתשובה זאת, אני יכול להגיד ששמחפש קשר למטרה רצינית .אם יש קליק אז המעבר למיטה מהיר, אבל לא מעוניין לרמות, רוצה להיות אמיתי, אבל בגלל האמיתיות שלי אני לעיתים משלם מחיר.אני אומר לבחורות שאני לא יכול לדעת מה יהיה בעתיד ולא לחוץ להתחתן,אני חושב שמתחתנים רק שמוצאים את האישה הנכונה לפחות מבחינה פוטנציאליתויש תשוקה לילדים, לי אין את זה כרגע. (האמת אני לא מרגיש בשל לחתונה, לקיחת אחריות למישפחה וילדים) לא רואה שזה עומד לקרות בעתיד הקרוב.האם יש הרבה אנשים במצבי, נשים וגברים.רוב חברי נשואים ואפשרויות הבילוי הולכות ומצטמצמות , זה שרובם נשואים בטוח שזה לא יזרז את ההתמסדות שלי בקשר עם בחורה, אלא רק מהלב אם יגיע אי פעם.מה את מציע לי ?דעתך חשובה לי מאוד, מאוד התרשמתי מתשובותיך הכנות.
ד"ר אורן חסון
זוגיות לא למטרת מיסוד
⌄
אלמוני יקר,
בודאי שיש אנשים במצבך, ואפילו נשים במצבך, אלא שמכיוון שאין מפרסמים, ובעיקר אין מפרסמות בריש גליי, "מעוניין/נת בקשר ללא לחץ זמן, וללא ילדים", אתה מתקשה לראות את הנשים הללו ביום-יום. אני מציע לך להכיר נשים דרך אתרי הכרויות באינטרנט, מה שהפך ממילא להיות מאד איני, ושם, לכתוב במפורש את מה שכתבת כאן – שאתה ממש לא ממהר, ושאתה מחפש קשר קבוע אבל לא ממוסד, ולא חושב על ילדים. נדמה לי שתופתע.
ניר
זוגיות לא למטרת מיסוד
⌄
תודה לך על המענה,למען האמת עד לא מזמן בגלל נורמות חברתיות, חששתי להגיד שאני מחפש קשר חלקילא למטרת מיסוד.ניסיתי להכיר דרך האינטרנט אבל לא פרסמתי זאת בריש גלי.שמתי לב שהבחורות שהכרתיי היו גרושות עם ילדים או בחורות שניכוו מקשר מחייב.אני אישית מעדיף להכיר במציאות, השאלה הנשאלת היא , האם בתחילת קשר עם בחורה שאני מכיר במציאות אני צריך להעלות את העיניין שאני לא מחפש התמסדות בכללואז הבחורה תברח כנראה, אלא אם מחפשת קשר לא רציני.כיצד עלי להתמודד עם שאלה של בחורה רווקה ששואלת אם אני רוצה ילדים.ואני ממש לא בעיניין, לא אוהב לשקר.בגדול אי רצוני להתמסד ולהביא ילדים הוא החשש מלקיחת אחריותהאם דרך טיפול נפשי אפשר ללמוד איך לקחת אחריות בקשר רציני.או שזה לא ניתן לשינוי כמו שלא ניתן לשנות זהות מינית.אודה לך על התיחסתוך.
ד"ר אורן חסון
זוגיות לא למטרת מיסוד
⌄
ניר יקר,
שאלת מספר שאלות נכונות.כאשר מדובר בקשר ספונטני, שאינו מבוסס על ידע מוקדם, מוטב ליידע את בת זוגך החדשה באשר למגמותיך ותחושותיך, מוקדם ככל האפשר. אחת הדרכים לעשות זאת היא לבדוק את כוונותיה שלך, ולשאול אותה, אפילו כבדרך אגב, מה היא רוצה מעצמה בחיים, ובעיקר לכוון את זה לשאיפותיה לילדים. זה כבר יכול לתת לך כיוון, ולדעת אם מה ואיך לחשוף. וכשזה לא יוצא, כאמור, מוקדם ככל האפשר, זה אומר שאתה צריך לוודא קודם שיש עניין, אבל רצוי בשלב שבו עדיין לא ייראה ההסבר שלך כתרוץ לעזוב אותה לאחר הסקס.לגבי טיפול נפשי בצורך שלך , זה בהחלט ניתן. אם אתה חושב שמדובר בקושי שאתה רוצה להתגבר עליו, הדבר אפשרי תוך כדי עבודה עם פסיכולוג טוב, שיכוון אותך להבין את הסיבה לקושי שלך (למשל, כפי שהזכרת, הקושי לקבל אחריות, אם זה הגורם), ולטיפול בה.