נישואים פתוחים: יתרונות, חסרונות ופתרונות

תאריך פנייה: 01.05.2005 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
הנשוי באושר
האם יש תקדים?
01.05.2005 • 14:05

שלום
אני נשוי באושר 7 שנים, יש לי 2 בנים חמודים.ואישה שאני מאוד מאוד אוהב.לכאורה הבעיה פשוטה, לי יש רצון מיני ברמה מסוימת ולה- לא.כהגדרתה:"אין לה בעיה לשכב איתי פעם בכמה שבועות"למזלנו אנחנו חברים מאוד טובים, ומסוגלים לדבר בפתיחות, לפני זמן מה היא העלתה רעיון, שהיא מרשה לי לבחור מישהי שאצלה אני אמצא פורקן מיני ברמה שאני רוצה וכלפיה אני לא אלחץ, ולא אנסה להתחיל איתה כל לילה וכך היא לא תצטרך להתחמק.בתנאי העיקרי הבא:הלב שלי תמיד ישאר שלה - ואם אני אתחיל לאהוב את ה"שלישית" - אני מפסיק את הקשר. תנאי אשר לגיטימי ואני אעמוד בו.ביננו הגדרנו עוד כמה סייגים, ואנחנו מדברים על זה כבר כמה זמן, והיא עדיין שלמה עם ההצעה שלה.אפילו שאלתי אותה באמצע האקט האם היא תסכים להיות איתי אחרי שאהיה עם מישהי אחרת... היא חייכה אלי בפנים יפות ואמרה "כן, אם אתה באמת אוהב רק אותי!"מיותר לציין שהיא לא תלך לגבר אחר.מאז שהנושא עלה אנחנו יותר מאוהבים, היא ביקשה שנשכב וכשכבר שכבנו - נהננו יותר.האלטרנטיבה היא להמשיך כרגיל, כלומר אני אשאר נאמן לה, ובכל מקרה לא אחפש פתרונות אצל אחרות, וישאר הפער שאני לעתים רוצה יותר מדי והיא תרגיש תסכול שאני לוחץ והיא לא יכולה לתת לי.האם אנחנו כורים לעצמנו בור? או מחזקים את הזוגיות?תודה

ד"ר אורן חסון
חרם דרבינו גרשום - העדכון?
03.05.2005 • 01:18

נשוי באושר יקר,
מה זאת אומרת אם יש תקדים? יש כל כך הרבה אנשים, ובהם כל כך הרבה זוגות, כך שלכל דבר כמעט יש תקדים. השאלה היא מה היתרונות והחסרונות של נישואים פתוחים, גם אם הם אסימטריים.יש נטיה לנשים לסלוח פחות על בגידה רגשית מאשר על בגידה מינית. להפך מזה בגברים. ובכל זאת, הייתי אומר שאתם כורים לעצמכם בור. כי כדי לחפש פתרון מיני אצל אחרות, תאלץ לחזר אחר אחרות, למצוא את אלו שיסכימו, וגם לספק את הצרכים הרגשיים שלהם. בהכרח, בדרגה כזו או אחרת, או שתהיה מעורב רגשית (גם אם לא "מאוהב") עם מישהי אחרת, או שתצטרך לבלות את ימיך בחיפושים אחר סטוצים, או ללכת לנשים שעיסוקן המקצועי בכך. כך או כך, יהיה לך קשה מאד, ואולי בלתי אפשרי שלא להיות מעורב רגשית, מה שירחיק אותך במשהו לפחות מהמשפחה ומאשתך. עם זאת, יש זוגות הטוענים שטוב להם בסידור כזה.אני מציע שתלכו ליעוץ מיני ובררו מה הסיבה שאין בה תשוקה מינית. אם הסיבה תהיה ידועה, סביר שתמצאו פתרון. יכול להיות גם, אגב, שהיא לחוצה מהלחץ שלך, ולכן, כאשר הנושא עלה באופן שבו עלה, היא מרגישה פחות לחוצה וקרובה יותר אליך, ולכן השיפור. כלומר, יכול להיות שאפשר לפתור זאת על-ידי שיפור הפתיחות וההבנה ההדדית. נסה אולי, בטרם טיפול מיני, את הדבר הפשוט הבא: תגיד לה שאתה אוהב אותה, ושאין לך עניין בסקס עם נשים אחרות. עם זאת, אמור לה שאתה גם לא רוצה לכפות את עצמך עליה. היא חשובה מדי לך, ואתה רוצה שיהיה לה רק טוב. ולכן, כך אמור לה, אתה מניח את היוזמה בידיה. כשהיא תרצה, היא תיזום. וביתר הזמן היה אוהב וטוב אליה, כפי שאתה יודע ויכול, אבל מבלי כל רמז מיני. וכשהיא תרצה לגמול לך על הטוב שאתה מרעיף עליה, היא כבר תיזום. ואנא, חזור בעוד חודש לומר לנו איך זה הולך. אני מניח שהתוצאה תהיה פחות ממה שאתה רוצה, אבל אולי יותר ממה שיש לך, לפחות כל עוד אין ביניכם מריבות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
הנשוי באושר
ניפגש בעוד חודש
03.05.2005 • 10:41

תודה רבה על התשובה.בהחלט ענית לי על הרבה שאלות שלא שאלתי במפורש.אני אשמח לעדכן בהמשך.