קשר לא יציב: מה לעשות?

תאריך פנייה: 22.10.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שקד
דרום אמריקה..יבשת מציקה לחברות
22.10.2014 • 21:25

היי אני בת 20 חבר שלי בן 22 השתחרר לפני חודשיים והחליט שהוא טס לחצי שנה לדרום אמריקה.. אנחנו מכירים כבר 4 שנים הכרנו דרך חברה בתיכון אבל התחלנו לצאת רק לפני כחמישה חודשים.. מאוד טוב לי וכיף איתו.. למרות שבחמישה חודשים האלו הזוגיות גם לא הייתה יציבה כל כך ונפרדנו וחזרנו אבל כשאנחנו ביחד זה מרגיש הכי נכון בעולם. וזאת אהבה שאף פעם לא חוויתי .. אבל עכשיו שהכל מסתדר שוב הוא טס והחלטנו ביחד שאנחנו נפרדים ושנראה מה יקרה שהוא יחזור הכל טוב ויפה בפועל אבל מה אני אמורה לעשות .. הוא טס בסוף נובמבר מה שמשאיר אותנו עם מעט מאוד זמן. אני מפחדת אבל שיהיה לי קשה מאוד כשהוא יטוס היום פתאום עלתה בי המחשה שכנראה שיהיו לו לילות שלמים עם בנות שם והקנאה דיי אוכלת אותי והכי גרוע שאין ביכולתי לעשות כלום. אני לא יכולה לדעת אם נהיה ביחד כשהוא יחזור אני לא יכולה למנוע ממנו לעשות שם דברים וגם אולי אולי אני תמיד יהיה במחשב שהוא יחזור ונהיה ביחד ואחכה לו והוא לא ירצה כבר או שהדרך לחכות לו תהייה ארוכה וקשה מאוד כי הרי 6 חודשים הוא יהיה עם בנות אחרות. איך מתרחקים? איך עוזבים מישהו שאוהבים? איך לומדים לתת ללכת ושלא יהיה כל כל קשה ? איך אפשר עם החוסר ודאות הזאת לגבי מה שיקרה שיכול להיות שלא נהיה שכל זה לא יחזור

ד"ר אורן חסון
לא פחות מאשר אהבה
26.10.2014 • 10:28

שקד יקרה,
אני מבין את הקושי שלך. אתם בני 20-22, הוא נראה לך מתאים לעתיד משותף, את חוששת מאד לאבד את הפוטנציאל הזה, ואת אוהבת אותו. לך, מאד טוב וכיף איתו. ובכל זאת, הזוגיות בחמישה החודשים שאתם ביחד, לא היתה יציבה, ונפרדתם וחזרתם. לא כתבת למה נפרדתם, וגם לא למה הזוגיות לא היתה יציבה. אני יכול להבין בין השורות שזה יכול להיות בגלל הטיול שהוא רוצה לעשות שמערער אותך ואת מתאכזבת מאד, מאבדת ביטחון, ואתם רבים על זה הרבה, או בגלל שהוא לא מרגיש שהוא רוצה להתחייב לקשר איתך, ולא בטוח בקשר הזה גם ללא קשר לטיול. כך או כך, נראה שאת רוצה יותר, לפחות כאשר את מסתכלת על סדרי עדיפות בחיים, לעומת סדרי העדיפות שיש לו.בדרך כלל, במצבים כאלה, עדיף לתת לו לנסוע. אם הוא יחליט שלא לעשות את זה בגלל הלחץ שלך, ואם תישארו ביחד, הוא עלול לזכור לך את זה כל החיים, ויהיה ממורמר. לפעמים קורים דברים כאלה, שישנו הדבר הנכון, אבל לא בזמן הנכון. ואם הוא כן ייסע, אולי את תהיי אחר-כך ממורמרת וחסרת ביטחון, ואת תזכרי ותזכירי לו כל החיים את "החטא הקדמון" שלו, בכל מריבה על משהו אחר.קל יותר להתרחק ולעזוב, כאשר את מאבדת תקווה. כאשר את ממשיכה לקוות שזה יעבוד, ואם לא עכשיו אז מאוחר יותר, זה יותר קשה, כי אז יותר קשה לך לפנות את עצמך הן לעצמך והן לקשרים אחרים. אני חושב שחשוב מאד לפנות יותר מקום לעצמך, ולעשות דברים שהם שלך, שמרתקים אותך, שתמצאי בהם עניין, ושיקדמו אותך למקצוע, עיסוק ולימודים שיתנו לך ביטחון. כך שהגבר שתהיי איתו בהמשך לא יהיהכלהחיים שלך, אלא רק חלק מכובד וחשוב מהם. חשוב שגם את תמלאי לעצמך את חייך, בתכנים שלך. זה יקטין את התלות, ויקל עליך הן בקשר הזה, והן בקשרים אחרים. את בתחילת הדרך של חייך כבוגרים. חשוב לך שתצליחי לעשות זאת, ושתראי זאת כדבר שחשיבותו היא לא פחותה מאשר אהבה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083