קשר לא יציב: מה לעשות?
אנונימית
אני ממש מבולבלת
⌄
אני בחורה בת 21 יוצאת מזה 8 חודשים עם מישהו בן 29אני באמת מתה עליו ומרגישה אליו הוא טוען שגם הוא אם כי הוא לא מרגיש אליי עדיין שהוא אוהב אותי הוא טוען שקשה לו לאהוב וזה מגיע לו לאט .העבודה שלו גם מאוד טובענית כך שקשה לנו להפגש ויוצא שאנו נפגשים אחת לשבוע ..אנחנו בקושי יוצאים .. אולי בכלל לא , כיוון שאין לנו כמעט זמן להפגש בגלל העבודה שלו , ניסיתי לשוחח איתו על זה אבל הוא טוען שהוא מבין אותי והיה רוצה לראות אותי יותר רק אם היה יכול .אני מרגישה שהקשר שלנו "מובן מאליו" זה כאילו שלא מעניין אותו להשקיע בי את זמנו או לפנק אותי בכל דרך שהיא אם זה בתשומת לב, פרח וכו'הוא באמת אדם רציני ו והמחוייבות שלי כלפיו חשובה לו מאוד.. אני מבולבלת לא יודעת מה לעשות האם לעזוב?האם ייתכן שהוא פשוט מנצל אותי וכל ה"רגישות שלו" והדברים שהוא אומר זה פשוט כדי לנצל אותי ולהיות איתי מתי שנוח לו ?או זה מצב נורמאלי ועליי להבין אותו?משמעניין זה ..שהוא ניתק איתי את הקשר ליפני שבועיים למשך שבוע וטען בהודעות פלאפון שהוא לא מסוגל לדבר איתי כי הוא מרגיש שהוא מאכזב אותי ומרגיש לא בסדר בכלל .. בשבוע הזה ניסיונותיי לשוחח איתו עלו בתוהו - הוא פשוט לא ענה .. אני לחצתי והמשכתי להתקשר יום שלם עד שנכנעתי- ונותרתי ללא תשובות ..לאחר שבוע שבו לא דיברנו קיבלתי הודעה ממנו שהוא רוצה שנפגש ונדבר על הכל התקשרתי אליו .. הייתי כעוסה לא סבלתי אותו באותו רגע .הוא סיפר לי שהיה נשוי והוא התגרש ואין לו ילדים.. והבלאגאן של החלוקת רכוש וכל משמשתמע מזה עשה לו קצת בלגאן ועכשיו הוא פנוי יותר לתת לי תשומת לב והוא ממש מתכוון לפנק אותי ולדאוג לי יותר, והוא ממש ביקש שאני יסלח לו כי הוא רוצה שניהיה ביחד כי הוא מרגיש שאנחנו מתאימים.אני הייתי בהלם אבל האמנתי לו ובעצם חזרנו - שום דבר לא ישתנה זה הקשר הכי מוזר שחוויתי חוסר ההשקעה מצדו .. אין לי מושג מה לעשות וגם העובדה שאני מרגישה שהוא לא מתאמץ מספיק לא משקיע לא מפנק , מן חוסר אכפתיות כזו והוא גם לא מסוגל לומר שהוא אוהב..מה דעתך על כל זה ? ממה זה נובע הדבר הזה? מה אני צריכה לעשות? אולי לעזוב הכל וזהו ........?תודה
ד"ר אורן חסון
אולי לעזוב
⌄
אנונימית יקרה,
לפי מצב העניינים שאת מתארת, קשה לדעת באמת ממה כל זה נובע. יש כל כך הרבה אפשרויות. למשל, שזה קשור לכך שאולי הוא לא באמת מעוניין בך, ושאת רק פסק זמן נוח בתוך סיר הלחץ של העבודה שלו. למשל, שהוא כן מעוניין בך, אבל לא מסוגל להראות חיבה ואיכפתיות. למשל, שאולי הוא מתלבט בינך לבין מישהי אחרת שאת לא יודעת עליה דבר, ולכן הוא לא מתמסר לקשר איתך, ואולי גם לא לקשר איתה. ואפשר לתאר אינסוף קומבינציות של שלוש האפשרויות הללו.אתם יוצאים 8 חודשים יחד. העולם התהפך עלייך לפני שבועיים, ושוב לפני שבוע. מותר לך לתת לזה צ'אנס ולראות אם דברים ישתנו בתוך שבוע-שבועיים נוספים. אם שום דבר עדיין לא ישתנה, קחי בחשבוןן שסביר ששום דבר גם לא ישתנה בהמשך, והחליטי אם, בתנאים הקיימים, הקשר הזה מספיק טוב לך.