קשר חדש: שינוי הרגלים וציפיות

תאריך פנייה: 22.07.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אנונימי
עצה
22.07.2012 • 11:16

שלום,
אני יוצאת מזה חודשיים עם בחור שגדול ממני ב 9 שנים (אני בת 29), הקשר מאוד אינטנסיבי, אנחנו מבלים וישנים יחד כמעט כל יום.העניין הוא שלבחור יש צורך לקבל פידבקים וטפיחות לאגו מכל מיני אתרים כגון פייסבוק ומהאתרים האלו יש לו כל מיני ידידות, שהן לא ידידות מהעבר, אלא כל מיני בחורות שהוא הכיר שם, יש בחורות שהוא בקשר איתן באתרים האלו ויש מישהי אחתשאני יודעת שמתכתבת איתו גם בSMSובשעות לא שגרתיות (הוא מקבל ממנה הודעות לאחר חצות), אני יודעת שהקשר הזה הוא בגדר שיחות בלבד, הוא לא נפגש עם אותה בחורהאבל זה מפריע לי, כי הרי זו לא ידידות תמימה...הערתי לו על זה ואמרתי לו שזה מפריע לי שהוא בקשר עם בחורות אחרות, הוא אמר שהוא לא יוזם את השיחות ושהוא לא מבין למה זה מפריע לי, והוא ביקש מאותה בחורה להפסיק כי זה מעצבן אותי. אבל היא ממשיכה לשלוח הודעות והוא טוען שהיא עושה עכשיו בכוונה ושאין לו שליטה על זה והוא לא מבין למה זה בכלל מעסיק או מפריע לי. אני לא יודעת מה הוא עונה לה ואם הוא עונה לה אבל אני מניחה שאם היא ממשיכה כנראה שהיא מקבלת ממנו איזשהו סוג של י חס.אני באמת מרגישה אליו המון וטוב לנו יחד אבל כל הסיפור הזה מרגיש לי גנון, בכל זאת הבחור אוטוטו בן 40 ואני מצפה ממנו להתנהלות קצת יותר בוגרת גם באופן כללי בהתעסקות עם האתרים האלה וגם בסיטואציה הנוכחית.אני ממש לא יודעת איך להתנהל בסיטואציה ואשמח לקבל את עזרתך

ד"ר אורן חסון
"קשרי פוטנציאל"
22.07.2012 • 16:07

אנונימי יקרה,
את צודקת, וזה מפריע ופוגע. אולי דווקא משום שהוא בן 38 (וכבר הפכת אותו ל- 40 כמעט - האם את מקצינה עוד עובדות כדי לשכנע? אם כן, שימי לב. זה עלול להרתיע את הצד השני), הוא כבר מגיע עם ההרגלים שלו. ולכן, חודשיים בקשר זה אולי עדיין מעט מכדי לשנות הרגלים. הוא אולי כבר רגיל לכך שקשרים של חודשיים נפסקים זמן מה מאוחר יותר, ולכן לא רוצה להפסיק את כל הקשרים האחרים שלו בבת אחת. ככל שתמשיכו יותר בקשר, כך הלגיטימציה שלך בעיניו לדרוש זאת תהיה רבה יותר, או לפחות האמון שלו בהמשכיות הקשר יהיה גדול יותר. המשיכי להבהיר, בלי לחץ גדול מדי, אבל בעקביות, שברור לך שככל שהקשר ביניכם נמשך, כך הוא יצטרך יותר להפסיק את "קשרי הפוטנציאל" עם נשים אחרות. ואולי כדאי שתהיי קצת סבלנית, ולהדק את הקשר ביניכם, ואת האמפתיה והרצון הטוב והאהבה שלו כלפיך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אנונימי
"קשרי פוטנציאל"
22.07.2012 • 16:21

זה בדיוק העניין.. שזה לא קשר פוטנציאלי לטענתו, הוא טוען שאין לו שום רצון לממש את הקשר הזה ואם היה לו, היה עושה זאת ממזמן היות ומכיר אותה כבר הרבה זמן ולכן שאלתי אותו אז מה בעצם פשר הקשר, הוא לא ידע לענות... וכאן נכנס החשש שלי שאולי הוא פשוט צריך את החיזוקים האלו מבחורות אחרות, להרגיש פופולרי ואטרקטיבי ושאין לזה קשר להרגלים כי רצון טוב, אמפתיה ואהבה יש לו כלפיי, הוא אמר לי שהוא אוהב אותי ומבחינתו יש בקשר הזה פוטנציאל לנישואים, הוא מתחיל לדבר על מגורים משותפים ומראה נכונות לקשר מחייב ורציני ולכן אני כלכך מבולבלת כי יש דסוננס בין מה שהוא אומר ואיך שהוא נותן לי להרגיש לבין דברים שקורים ונסתרים מעיני...

ד"ר אורן חסון
חוט דק להפליא, או חיזוקים?
23.07.2012 • 10:23

אנונימי יקרה,
קראתי "קשר פוטנציאל" לחוט שנשאר לא מנותק, גם אם דק להפליא, שיום אחד אולי אפשר יהיה למשוך אותו לראות מה יש בקצה השני. אנחנו עושים זאת כל הזמן באופנים שונים, ולפעמים לא מודעים לזה או לא מוכנים להודות בזה. ואת רובם של החוטים האלה באמת נשאיר להתייבש עם הזמן מבלי לממש.וכן, גם מה שכתבת יכול להיות מאד נכון - שהוא מרגיש טוב עם חיזוקים מבחוץ. גם נשים רבות הן כאלו, גם אם אחרת - ומקבלות חיזוקים ממבטים של גברים אחרים, רובם זרים, כאשר הן נראות טוב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083