קשר חדש: סבלנות וציפיות
אפרת
בילויים בזוגיות
⌄
ד"ר שלום ,אני בחורה בת 31 . הכרתי בחור בן 36 לפני כחודש . שנינו מהמגזר המסורתי דתי , מחפשים קשר רציני ובינתיים נראה שיש ביננו התאמה וכבר יש רגשות ושנינו מראים נכונות לפתח את הקשר .יש משהו שמפריע לי , אני לא רוצה שזה יפריע אבל קשה לי להתגבר על זה .הבחור עדיין אוהב לצאת למועדונים מדי פעם עם חבר , ולא מוכן לוותר על זה ואני משערת שגם לא אמור לוותר על כך אם זה מה שהוא אוהב .אני באופן אישי מאמינה בלתת קצת מרחב לפעמים אבל מועדונים... עם זה קצת קשה לי . אני באופן אישי כבר מזמן עברתי את הגיל למועדוני ריקודים , מחפשת דברים יותר סולידיים והאמת גם לא ממש אהנה לצאת ללא בן זוגי למקומות כאלה . הוא לא מבין מה לא בסדר בלצאת לשתות מדי פעם עם חבר ואני מבינה אותו אבל שוב קשה לי עם זה . בעברי היו לי קשרים ארוכים ורציניים ומעולם לא התמודדתי עם הדילמה הזו כי הבחורים ראו איתי עין בעין את עניין הבילויים . הבחור היה קופץ מדי פעם לחברים אני הייתי יושבת עם חברה בבתי קפה אבל לא מעבר לזה . לא ממש יצאנו בנפרד .הקשר שלנו חשוב לשנינו , ודיברנו על העניין הזה כמה פעמים . אני יודעת שחשוב לו לא לגרום לי להרגיש רע ואני תמיד בסיום השיחה "נרגעת" ואומרת לו שיצא ויהנה אבל אני כ"כ שקופה וזה לא יוצא אמיתי... כי אני כנראה לא באמת מתכוונת לזה למרות שאני רוצה להרגיש אחרת . יש לך עצה עבורי? המון תודה מראש...
ד"ר אורן חסון
אבני נגף בתחילת הדרך
⌄
אפרת יקרה,
אתם מכירים רק חודש, ואת חסרת סבלנות. קחי בחשבון שהוא איש הנוהג ללכת למועדונים מהסוג שהוא נוהג ללכת עם חבר (ואני אפילו לא שואל איזה סוג זה), ושזה חלק מחייו. אולי גם החלק שאת לא אוהבת, אבל כך הוא היה עד שהיגעת. אתם בתחילת הקשר, ממש ממש בהתחלה, וקשה לדרוש בשלב כזה ממנו לשנות ממנהגיו. קחי בחשבון שזו מגרעת שלו, לפחות מנקודת מבטך. האם בגללה תפרקי את הקשר הזה, אם הוא ימשיך בזה? זו שאלה שאת צריכה לשאול את עצמך ובהתאם להשיב לעצמך איך לנהוג בהתאם. האם הוא ישנה זאת עם הזמן? – אולי. אני לא יודע. האם הצטרפת פעם לבילוי כזה איתו? אם לא, אולי כי אתם רק בתחילת הדרך.יש לך הרבה מה ללמוד עליו. יש לו הרבה מה ללמוד עליך. הקונפליקט הזה והאופן שבו אתם מנהלים אותו הוא אחד הדברים שאתם לומדים זה על זה. ואתם רק בתחילת הדרך.