קשר חדש: מתי לתת מרחב?
מתוסכלת
התרחקות בן זוג
⌄
הייאני עם בן זוג חדש מזה כחודשיים.קשר מאוד אינטנסיבי.הצהרת אהבה, דבור על לגור יחד בעתיד.הכרנו את הילדים זו של זה[שנינו גרושים בני 40 +].לפני מספר ימים פוטר מעבודתו.בימים האחרונים אינו מוכן לכל קשר עימי, [למעט טלפונים שאני מתקשרת מדי פעם].טוען שאינו רוצה עזרה, תמיכה.צריך אויר .לא רוצה שאבוא אליו.אינו רוצה לראות אותי.לא יודע כמה זמן יישאר במצב זה-"כמה שיצטרך".אני תמהה לגבי המצב.אני מבינה שהוא מתאבל אך אנחנו מעט זמן ביחד.אני פוחדת לאבד אותו ויותר מכך-תמהה על כך שהוא לא פוחד לאבד אותי.אני תוהה אם בעצם כבר אינו רוצה את הקשר וקושר זאת יחד עם מצבו הנוכחי?אודה לעצה.
ד"ר אורן חסון
לא "לדבר"
⌄
מתוסכלת יקרה,
אתם בתחילת הקשר. את עוד לא מכירה אותו מספיק, כפי שגם את רואה, ולא את הצרכים שלו ולא את הלחצים שלו וגם לא את היכולת שלו לעמוד בהם. זה משהו שעולה רק עם הזמן, ולא מייד בתחילת הקשר. האם הוא לא רוצה להיות עלייך לנטל? האם הוא אומר לעצמו שזה משהו שהוא צריך להתמודד בעצמו איתו? האם הוא לא רוצה שתראי אותו בחולשתו? האם כאשר הוא מרגיש רע עם עצמו הוא גם הופך להיות ארסי ופוגע ורוצה שלא לעשות זאת איתך? – אלו הן כמה תשובות אפשריות.אולי הנכון יותר הוא לתת לו יותר מרחב. לומר לו שאת מבינה שלא קל, ושאת רוצה לתת לו את המרחב הזה. אבל הזמיני אותו, בעוד כמה ימים לעוד כמה ימים נוספים לעשות משהו. לא "לדבר" ולא למשהו שאפשר "לדבר" בו, אלא לעשות, כמו סרט שבו מדברים או לפעילות ספורטיבית, או לבילוי אחר שבו לא מדברים הרבה. תוכלי שם להראות לו שאת איתו, ושאת מחבקת אותו, ושהוא חשוב לך. לא יותר. תני לו את הזמן עד שתגיעו לשיחות. הוא כנראה לא רוצה לשוחח, ואולי אפילו פוחד מזה. יתכן שכך תאפשרי לו לקבל את הביטחון שהוא לא צריך לדבר על החולשות שלו, ועל הבטן הרכה והכואבת.