קשר חדש: מה לא מספיק?
דנה
חוסר יציבות בזוגיות!
⌄
שלום
אני בתחילת קשר עם מישהו שגילו 28 במהלך הקשר שלי איתו אני חווה מקרים לא פשוטים, הוא לא יציב בזוגיות שלו כלפי אבל כן אוהב אותי כלומר כל פעם מחדש מחליט שהוא לא יכול להמשיך ככה וניהיה קריר כלפי מסתגר בתוך עצמו חוזר על עצמו שוב ושוב "בא לי שקט" "אולי אני לא מתאים לזוגיות כרגע" אבל בכל זאת מחליט לחזור אליי.אני לא יודעת איך להתמודד עם המצב הזה אני יודע שיש לו קופסה בתוכו כי הוא עבר ילדות לא פשוטה הורים גרושים, אמא אלכוהליסטית ישן בבית תינוקות שהיה ילד ואני לא יכולה לשפוט אותו אבל איך אפשר להתמודד עם מצב שכזה ואם צריך בכלל להמשיך עם הקשר הלא בריא?!
ד"ר אורן חסון
זוגיות טיפולית
⌄
דנה יקרה,
מכיוון שלא כתבת מה גילך, אני מניח שפער גילאים הוא לא חלק מהבעייה. ראי, את צריכה לקחת בחשבון, ולא לשכוח, שאת רוצה שלך יהיה טוב, ולא להיות בהכרח מטפלת. אם היית במהלך קשר עם מחויבויות רבות, הייתי אולי מייעץ לך לחפש דרכים להתמודד. כאן, זו תחילת קשר. העובדה שהוא אוהב אותך היא מאד מחמיאה, ותמיד עושה טוב על הלב שמישהו אוהב אותי, אבל זה לא מספיק כדי לחיות איתו. גם לא שהוא יכול להיות מדליק, ומושך, ומרתק, כשבא לו. האהבה שלו לא מספיקה כדי שהוא גם יעשה מאמצים, כפי שהוא אמור לעשות, כדי שגם לך יהיה טוב, ושלא לפגוע בך. כי זה החלק השני של האהבה. האהבה שלו, כך אני חושב, היא אהבה שרוצה שתהיי בסביבתו כשהוא צריך. לא יותר מזה. ואם הוא לא יודע ולא יכול, למה את צריכה את זה לכל החיים?